Kultur

Mette-Marit er på Twitter

Presenterer seg selv som prinsesse, stolt trebarnsmor og bokorm.

Kronprinsesse Mette-Marit følger gründere, statsledere og kjendiser på Twitter.
  • Cathrine Elnan

Mette-Marit har opprettet egen Twitter-konto,@CrownPrincessMM, hvor hun blant annet følger statsministeren. Fredag ettermiddag ønsket Jens Stoltenberg kronprinsessen velkommen, noe hun kommenterte med følgende melding:

@jensstoltenberg Tusen takk! Ha en fin helg! Her er det bursdagsfeiring av verdens skjønneste prinsesse!

Mette-Marit referer ikke til seg selv, men til prinsesse Ingrid Alexandra som fyller åtte år på lørdag.

Bakgrunnsbildetpå profilen er et bilde tatt av den kjente, norske motefotografen SølveSundsbø. Det blir også henvist til kronprinsparets Facebook-side påkronprinsessens profil.

Følger kjendiser og statsledere

Kronprinsessen har vært aktiv siden 18. januar, da tvitret hun sin første melding til 17-åringen Parker Liautaud, som omtaler seg som polfarer og miljøforkjemper.

«Hi Parker! I hope you r well. Yes this is my new account. Good luck with the preparations for #wakeupcall»

Men det er først i dag at nyheten har spredt seg. Da saken fikk medieomtale fredag ettermiddag, økte også interessen for kronprinsessens Twitter-konto. På under en halvtime økte antall følgere fra rundt 1.000 til 4.500. Så langt følger Mette-Marit Twitter-profilene til både Samsaya, Siv Jensen, Sondre Lerche, Lydverkets programleder Asbjørn Slettemark og Erna Solberg.

Kronprinsparet har fra før en felles konto, @kronprinsparet, på det sosiale nettstedet. Kronprinsparet bekreftet profilen på sin egen konto i dag:

«Nå har kona fått egen twitter. Følg henne her: @CrownPrincessMM

Nytt forsøk

Cecilie Staude, ekspert på sosiale medier ved BI, mener at kronprinsparet ikke har hatt noen klar strategi med denne kontoen.

– De har vært på Twitter lenge, men det har ikkesett ut som at de har hatt noen klar plan for hvordan de skal bruke profilen. De hadde noen uheldige episoder. Til tider så det ut som at de ikke hadde helt oversikt over hvem de fulgte, uten at jeg skal rippe opp i det. Det virker som kronprinsesse Mette-Marit gjør et nytt forsøk sier Staude.

Bevisst strategi

Førstelektoren ved BI tror kronprinsessens fremstøt på de sosiale mediene er godt planlagt.

– Det virker som om hun har en plan om hvordan hun skal fremstå, oghvordan hun skal bruke Twitter som kanal. Jeg synes det er positivt at hunkommer seg på sosiale medier. Det viser at kronprinsessen ser potensialet fordenne type plattformer, sier Staude.

– Mette-Marit bør være bevisst på hvordan hun fremstår, og være klar overfallgruvene som finnes i de sosiale mediene. Hun må ha tunga rett i munnen, mendet er jeg overbevist om at hun kommer til å klare. Det blir spennende å følgehenne.