Kultur

NRK-tomten på Marienlyst legges ut for salg

NRK skal flytte fra Marienlyst-tomten i Oslo og er på jakt etter et nytt sted for sitt hovedkontor. Nå legges tomta på Marienlyst ut for salg, ifølge NRK.

NRK flytter ut fra lokalene på Marienlyst i Oslo. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 • NTB

– NRK skal være en berikelse for det området vi flytter til. Vi skal møte publikum i et åpent, fleksibelt bygg der vi «vrenger innsiden ut» og inviterer til opplevelser og deltakelse i innholdsproduksjonen. Jeg er sikker på at det blir stort engasjement og mange forslag om hvor NRK skal være i tiden framover, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

NRK har utarbeidet et planprogram som viser hvordan tomta på Marienlyst kan bli seende ut i fremtiden, blant annet boliger, handel, kultur, idrett og grøntområder.

Kringkastingshuset med Store studio og parkarealer skal bevares i henhold til fredningsvedtak, mens Fjernsynshuset og øvrig bebyggelse foreslås revet.

– Verdt over to milliarder kroner

Tomta regnes som svært attraktiv som et potensielt boligområde, og i 2016 anslo administrerende direktør Daniel K. Siraj i OBOS at tomta var verdt to milliarder kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

OBOS er blant aktørene som har uttrykt interesse for tomta. Siraj mener at eiendommen er verdt langt mer enn to milliarder kroner i dagens marked. Han vil imidlertid ikke komme med et anslag.

– Det kan jeg ikke si noe om i avisa. Nå skal vi by mot mange andre aktører, sier Siraj til Medier24.

NRK har ikke ønsket å kommentere verdien på tomta, men ifølge Medier24 skal det være snakk om et ønske om å få et bud på minst 2,5 milliarder kroner. NRK ønsker å få landet et salg innen starten av desember, ifølge prospektet.

Usikkerhet rundt nytt hovedkontor

Det er fremdeles usikkert hvor det nye hovedkontoret skal ligge, men adresser i Oslo, Lillestrøm og Bærum har tidligere vært pekt på som potensielle kandidater.

Avgjørende for hvor NRK havner, er behovene kringkasteren har, samt hva NRK får for salget av Marienlyst-tomta.

Kringkastingssjefen har tidligere sagt at de tradisjonsrike bygningene på Marienlyst ikke er hensiktsmessige nok for en moderne kringkaster, og at NRK både vil kunne jobbe bedre, spare penger og bli mer miljøvennlige ved å flytte til et nytt og moderne bygg.

 1. Les også

  Kunstverk av Salvador Dalí og Joan Miró stjålet fra NRK: – Det er et mysterium

 2. Les også

  Ny NRK-serie om 22. juli: – En serie om hvordan en terroraksjon berører oss alle

Les mer om

 1. Byutvikling
 2. NRK

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Kamp om NRKs milliardtomt – selges over nyttår

 2. OSLOBY

  Oslo kommune vil flytte NRK til Økern

 3. OSLOBY

  NRKs hovedkvarter på Marienlyst i Oslo er solgt

 4. KULTUR

  Salg av NRK-tomten godkjent i generalforsamlingen

 5. KULTUR

  NRK sier nei til Økern, vil heller til Tøyen

 6. OSLOBY

  Ulven får gigantisk næringsbygg større enn det nye regjeringskvartalet