Kultur

Helje Solberg blir ny nyhetsdirektør i NRK

Helje Solberg (51) går fra stillingen som administrerende direktør og redaktør i VGTV for å erstatte Alexandra Beverfjord i NRK.

Helje Solberg (51) går fra VG til NRK. I 2017 vant hun prisen Årets kvinnelige medieleder, som deles ut av Medienettverket. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

 • Erik Waatland
  Medier24

Aftenposten i samarbeid med Medier24. Les mer om samarbeidet her.

Det er ennå ikke helt klart når Helje Solberg tiltrer som nyhetsdirektør i NRK, men sannsynligvis i løpet av høsten, opplyser NRK. Solberg blir dermed ansvarlig for nyhetsdekningen på alle flater i NRK. Hun går også inn i mediehusets ledergruppe.

I NRK skal Solberg erstatte Alexandra Beverfjord. I slutten av april ble det kjent at Beverfjord forlater NRK til fordel for jobben som sjefredaktør i Dagbladet.

Avslørende journalistikk

«Dette er den mest spennende lederjobben jeg kan tenke meg. Jeg gleder meg til å være med på å videreutvikle journalistikken sammen med alle de flinke folkene i NRK. Den avslørende journalistikken er viktigere enn noen gang. Det er avgjørende å ha denne typen journalistikk», sier Solberg i en melding.

Hun fortsetter:

«NRK skal også være best på de løpende nyhetene og være en arena for debatt og aktualitet. Vi skal jobbe med å tilby dette innholdet til så mange som mulig i Norge, ikke minst er det viktig å nå den yngre generasjonen».

Solberg jobbet i Østlendingen, i Sør-Varanger Avis og i Nationen før hun begynte som politisk journalist i VG i 1994.

Hun ble senere leder for politisk avdeling og nyhetsredaktør i samme avis. I 2014 ble hun administrerende direktør og redaktør for VGTV og har hatt ansvaret for VGs satsing på levende bilder.

Mer fra Medier24:

 • – Det har vært steintøft å være mediegründer, sier Kent Øksnes: Nå har nettavisen Pengenytt fylt to år – og han kan ta ut litt lønn

– Sterkt engasjement for NRK

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen forteller i meldingen at han er veldig glad for at Solberg blir deres nye nyhetsdirektør. Han sier Solberg viser et sterkt engasjement for NRKs oppdrag og for kvaliteten i journalistikken.

– Jeg er trygg på at vi har fått en nyhetsdirektør som kan forholde seg til det kortsiktige presset og tempoet i en nyhetsorganisasjon, der etiske problemstillinger og publiseringsavgjørelser skal tas løpende, og som samtidig har evnen til å tenke langsiktig og planlegge for kommende trender og behov, sier Eriksen.

I 1995 vant Solberg SKUP-prisen for «AUF-skandalen», hvor hun avslørte hvordan den politiske ungdomsorganisasjonen jukset med medlemstallene. I 1996 fikk hun sammen med redaksjonen i VG Den store journalistprisen, som deles ut av Norsk Presseforbund.

Leder Richard Aune i NRKJ sier at ansettelsen er et godt og spennende valg.

– Solberg får svært gode tilbakemeldinger fra klubben og journalistene i VG. Hun beskrives som ryddig, real, samarbeidsvillig og faglig sterk. Vi gleder oss til å jobbe sammen med henne om å videreutvikle NRK og nyhetsjournalistikken vår.

Mer fra Medier24:

Les mer om

 1. Journalistikk
 2. NRK
 3. Thor Gjermund Eriksen
 4. Medier
 5. VGTV
 6. Medier24

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Dagbladet publiserte påstand om at Erna Solberg synes pedofili er greit. Nettstedet ble stengt, men er nå åpnet igjen

 2. KULTUR

  Hun er ny konstituert redaktør i Morgenbladet

 3. POLITIKK

  Mani Hussaini går fra politikk til mat

 4. KULTUR

  Listhaug-rådgiver Espen Teigen blir journalist i Nettavisen

 5. KULTUR

  Større optimisme i Medie-Norge: Over 100 journalister blir ansatt

 6. KULTUR

  Legger ned papirutgaven av Det Nye