Kultur

Perrelli trakk vinnernummeret

BEOGRAD (Aftenposten.no): Charlotte Perrelli trakk torsdag nøyaktig samme startnummer i lørdagens finalen som hun hadde da hun vant i Jerusalem i 1999.

Charlotte Perrelli jubler sammen med Christer Björkmann, sjefen for den svenske delegasjonen i Eurovision song contest. Foto: Arve Henriksen

 • Arve Henriksen
  Arve Henriksen
  Journalist

MER OM MGP: For første gang på åtte år er samtlige fem nordiske land i finalen i Melodi Grand Prix. Det setter svenskenes Charlotte Perrelli stor pris på. — Vi er veldig glad for at alle disse landene nå er i finalen, det har ikke skjedd på mange år. Jeg tør likevel ikke å si hvem av de andre fire som blir vår argeste konkurrent, de er alle så forskjellige, sier hun, kort tid etter at finaleplassen var sikret.

Negativ omtale

Hun innrømmet samtidig at presset hadde vært stort i forkant, på grunn av mye negativ medieomtale. - Jeg er så glad for at vi nå endelig er i finalen, sier hun. Overraskelsen var samtidig stor da hun like etter skulle trekke startrekkefølge til finalen, hvor Norge forøvrig er sist ut av alle. Perrelli trakk nummer 15. - Det er nøyaktig samme tall som jeg hadde da jeg vant i 1999, sier hun gledesstrålende.

Var storfavoritt

Perrelli var på forhånd storfavoritt til å kvalifisere seg til finalen i Beograd Arena, og er også tippet av BBC til å gå helt til topps i selve finalen. I så fall blir hun historisk. Vinner hun på lørdag, blir hun den første kvinnelige artisten som har vunnet to ganger. Perrelli vant også i Jerusalem i 1999 med låten "Take Me To Your Heaven." Det vil i så fall bli Sveriges femte seier i MGP. Sist gang alle de fem nordiske landene var i en og samme finale, var i 2000. Torsdag ble også danske Simon Mathews stemt til finalen med sin låt All Night Long. Det samme ble islandske Euroband og deres låt This Is My Life.

På bedringens vei

Maria Haukaas Storeng, som i går kveld var på bedringsvei etter å ha slitt med stemmen, var også fornøyd med den nordiske forbrødringen i finalen. - Det var utrolig gøy å se denne semifinalen. Jeg er veldig glad på vegne av de nordiske artistenes og landenes vegne. Det blir en nordisk fest i finalen på lørdag, og det gleder jeg meg til. Konkurransen blir hard, det er det ingen tvil om, men dette skal bli kjempegøy, sier hun.

- Ekte låter

Leder av den norske Grand Prix-klubben, Morten Thomassen mener det var på høy tid at det ble en nordisk forbrødring i finalen. - Nå er det fem nordiske land, det kommer vi sikkert til å høre protester på. Nå er både Norden og øst-Europa godt representert. Da er det midt-Europa som sliter, sier han muntert. Thomassen mener det er en fellesnevner for alle de fem nordiske låtene. - Hver eneste av disse låtene er gjennomført ekte, det er musikk uten så mye staffasje, og en gjennomføring som er dønn ekte. De finalistene som er plukket ut nå, viser at det er låtene, ikke innpakningen, som vinner i år, sier han. Og hvem blir best av de fem? - Norge, Sverige på andre, deretter Island, Danmark og Finland, sier han. De ti finaleklare landene, som skal konkurrere med Norge er: Ukraina, Kroatia, Albania, Island, Georgia, Danmark, Sverige, Tyrkia, Portugal og Latvia.

 1. Les også

  Maria har taleforbud

Sveriges Charlotte Perrelli på scenen torsdag. Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP PHOTO

Relevante artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Loreen og Perrelli vant begge Eurovision, nå gjør de comeback i slagersirkuset

 2. KULTUR
  Publisert:

  Derfor er Sverige en mye bedre slagernasjon enn Norge

 3. KULTUR
  Publisert:

  Distriktene ble droppet, MGPs delfinaler lagt til Fornebu: – NRK må skjerpe seg

 4. KULTUR
  Publisert:

  Agnete Johnsen får Åpenhetsprisen

 5. KULTUR
  Publisert:

  Norge klar for Eurovisionfinalen

 6. KULTUR
  Publisert:

  Norge fikk flest stemmer fra publikum: – Betydde utrolig mye at folket trodde på oss