Dagbladet publiserte påstand om at Erna Solberg synes pedofili er greit. Nettstedet ble stengt, men er nå åpnet igjen

Dagblad-eier Aller måtte stenge flere av sine sider etter et mulig hackerangrep før klokken seks torsdag ettermiddag. Først etter ni var Dagbladet oppe igjen.

(Medier24): Klokken 15.49 publiserte Dagbladet en sak om BMW-innbrudd på Østlandet. Den ble etter hvert endret med tittelen «Erna Solberg sier det er greit.»,skriver Medier24. Også ingressen inneholder en påstand om hva som er greit med pedofili.

Nyhetsredaktør Frode Hansen sier til Medier24 at de ikke vet hva som har skjedd.

Aller-sidene Dagbladet, Din Side og Seher.no ble stengt. Også Sol.no ble rammet.

Torsdag kveld skriver Dagbladet selv at Aller Media har gått til politianmeldelse etter at det ble publisert uønsket innhold på flere av deres nettsider torsdag kveld.

– Utelukker ikke hackerangrep

Dagbladet har hatt store problemer torsdag kveld. Først publiserte de en artikkel, under falskt navn, hvor statsminister Erna Solberg ble hengt ut som pedofil.

Rundt 17.45 torsdag kveld stengte de ned Dagbladet.no og tilhørende sider, som kjendis.no og seher.no, for å få kontroll på situasjonen. Mediekonsernet utelukker ikke at Dagbladet ble hacket, og har vært i kontakt med både politiet og Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

– Aller Media utelukker ikke hackerangrep, sa Dag B. Sørsdahl i en melding til Medier24 torsdag kveld.

Nå er imidlertid Dagbladet.no oppe igjen.

Som følge av det som har skjedd i Dagbladet har også lokalaviskonsernet Amedia satt inn preventive tiltak, og sperret journalister med for dårlig sikrede brukerkontoer ute av sine systemer.

Aller-eide SOL.no er også rammet av hendelsen, bekrefter ansvarlig redaktør Jan Thoresen til Medier24.

SMK: – Svært alvorlig

Statssekretær Rune Alstadsæter ved Statsministerens kontor (SMK) har vært i dialog med Dagbladet. Han kommenterer hendelsen slik:

– Jeg har akkurat snakket med Dagbladets redaktør, Alexandra Beverfjord, og jeg vet de jobber med å slette innholdet, få oversikt over hva som har skjedd og hvor alvorlig det er. Det forventer jeg også at de gjør.

Erna Solberg er informert med hendelsen. Alstadsæter ønsker ikke å kommentere statsministerens reaksjon på hendelsen.

– Hvor alvorlig ser dere på hendelsen?

– Det er svært alvorlig at så grove og feilaktige beskyldninger rettes mot statsministeren på ett av Norges mest leste nettsteder, sier han.

Leverandør bistår

PublishLab er selskapet som eier og drifter «Labrador», Dagbladets publiseringsløsning.

Daglig leder i selskapet, Jon Reidar Hammerfjeld, sier i en kort kommentar til Medier24 at de jobber med saken fortløpende.

– Vi bistår med saken, men henviser til Aller for uttalelser, sier Hammerfjell til Medier24.