Flytter skoletentamen for Justin Bieber

Ungdomsskolene i Ålesund skulle ha tentamener i norsk i midten av april. Det gikk ikke.

Justin Bieber flytter tentamen i Ålesund.
  • Robert Gjestad

I samme uke som de planlagte prøvene i norsk hovedmål og sidemål er det nemlig tre utsolgte konserter med popstjerne Justin Bieber i Telenor Arena i Bærum, 16., 17. og 18. april.

Det hadde ikke skolene regnet inn, og da søknadene om å få fri begynte å komme inn fra ungjentene på de seks ungdomsskolene i Ålesund, svarte skolene først nei.

Hundrevis

Men etterhvert ble pågangen for stor, og ifølge rektor Roar Aasen ved Blindheim ungdomsskole var det til sammen opp mot hundre jenter i byen som søkte om fri.

— Vi la planen om disse prøvene allerede ved skolestart, men så etterhvert at det ble veldig mange som søkte seg fri. Det er ikke slik at vi synes det er greit at en konsert går foran prøver på skolen, men til slutt valgte vi likevel å flytte tentamen en uke frem tid, sier Roar Aasen.

Les også

Forbereder seg på Bieber-kaos

Ekstrajobb

Les også

Frykter falske billetter til Biebers Oslo-konserter

Alternativet hadde sannsynligvis vært at mange enten måtte fått fri, eventuelt droppet skolen for Justin Bieber uansett. Og at skolene dermed fikk mye ekstraarbeid med å sette opp prøvene på nytt for de som var borte.

— Vi synes dette er uheldig, men da vi behandlet dette på et felles møte for skolene i desember eller januar falt vi ned på at flytting var den beste løsningen, sier Roar Aasen.

Han har ikke hørt om lignende flytting av prøver fra skoler ellers i landet.