Kultur

Husker du disse filmene?

Total Recall, Dirty Dancing og Carrie - nå kommer de tilbake.

  • Kjersti Nipen
    Kjersti Nipen
    Journalist

Les også:

Les også

Gamle filmer om igjen

21 Jump Street

Ny filmversjon av 1980-tallsserien som gjorde Johnny Depp til pikeromspynt: To unge politibetjenter gir seg ut for å være skoleelever for å avdekke en narkotikaliga. Hadde première i juni.

Total Recall

Sci-fi-klassiker fra 1990 basert på Philip K. Dicks We Can Remember It for You Wholesale. Originalen hadde Arnold Swarzenegger i rollen som mannen i gaten som ikke vet om drømmene om et annet liv som spesialagent på planeten Mars er fantasi eller virkelighet. Colin Farrel har hovedrollen i nyinnspillingen.På kino i august.

Judge Dredd

Sylvester Stallone spilte dommeren i sci-fi-filmen basert på tegneserieuniverset fra en fremtidig storby der dommerne er både politi, jury og dommere. Karl Urban overtar rollen i den nye versjonen, kalt "Dredd", som kommer på kino i september.

Reisen til julestjernen

Innspillingen er ferdig, og før jul kommer en ny versjon av juleklassikeren på kino. Heksa er slemmere, prinsessen yngre og eventyrslottet ganske så eventyrlig. Nils Gaup har regien på filmen, som får première i november.

Carrie

FS00034868.jpg

Kan noen gjenta Sissy Spaceks tittelrolle i Hitckcock-grøsseren Carrie fra 1976? Vel, Chloe Moretz ( Hugo, Let me in ) skal prøve på nettopp det i en ny versjon som har planlagt première i mars neste år.

Annie

Rødtoppen blir brunette når musikkdramaet om en foreldreløs jente som får prøve livet som rikmannsdatter fra 1982 kommer i ny versjon. Willow Smith, datteren til Will, har tittelrollen i filmen som kommer på kino i løpet av neste år.

Dirty Dancing

Etter noen flaue "oppfølgerfilmer", kommer nå en nyinnspilling av originalen. Kenny Ortega, mannen bak Michael Jackson-filmen This is it og High School Musical , står for regien. Men hvem skal redde Baby fra en plass i hjørnet når Patrick Swayze er borte? Rollelisten er ennå ubesatt, og premièredato uviss.

Intet nytt fra Vestfronten

Oscar-vinnende film fra 1930, basert på Erich Marie Remarques klassiske roman fra 1. verdenskrig. Mimi Leder, som blant annet har laget TV-drama og actionfilmer som Deep Impact , har regien, og ifølge Filmweb peker ryktene mot Harry Potter-pensjonist Daniel Radcliffe i hovedrollen. Planlagt klar for kino i løpet av 2013.

Mad Max

Rollen som Mad Max, hevneren på to hjul i et fremtidig, postapokalyptisk Australia, sørget for Mel Gibsons store gjennombrudd i 1979. Nå skal Tom Hardy ( Inception ) gjenta rollen i en ny versjon, Mad Max: Fury Road, som spilles inn i sommer. Regien er ved George Miller – samme mann som de siste tre gangene.

My Fair Lady

Først kom George Bernard Shaws skuespill Pygmalion , deretter musikalen. i 1964 ble Audrey Hepburn ikonisk som Eliza i filmversjonen av My Fair Lady, og nå skal Carey Mulligan ( An Education ) ta på seg rollen som blomsterselgeren som skal lære seg å snakke pent av professor Higgins. Colin Firth og Hugh Grant er tippet som mulige professoremner. Foreløpig er filmen på planleggingsstadiet.

Point Break

Point Break Foto: Filmweb

1990-tallsklassiker med Patrick Swayze og Keanu Reeves, sistnevnte som FBI-infiltratør blant surfere som raner banker om natten. Lite er kjent om nyinnspillingen ennå, annet enn at Alcon Entertainment har kjøpt rettighetene og planlegger en versjon lagt til ekstremsportmiljø.

Robocop

José Padhila, som står bak Tropa de Elite-filmene, regisserer en ny versjon av sci-fi-eventyret om politimannen som blir drept, og rekonstruert som robotisert superpoliti. Halvt svenske Joel Kinnaman (Snabba Cash) har hovedrollen, mens gode, gamle Gary Oldman spiller hans skaper. Spilles inn i høst

The Crow

Ble kultfilm da hovedrolleinnehaver Brandon Lee (sønnen til Bruce) døde i en skyteulykke under innspillingen, i rollen som Eric Draven som blir drept dagen før sitt eget bryllup. Basert på en tegneserie. Den avdøde brudgommen går igjen og hevner seg og sin forlovede, fulgt av en kråke. Elektroartist Shrillex er siste navn lansert i hovedrollen i et filmprosjekt rammet av stadige utsettelser på grunn av juridiske stridigheter om rettigheter. Nå skal imidlertid filmprosjektet igjen gå på skinner.

The Orphanage

The Orphanage Foto: Filmweb

Den spanske grøsseren kom så sent som i 2007, men det engelsktalende publikumet er notorisk lite interessert i å se filmer med undertekster. Derfor kommer enda en i rekken av nyinnspilte, europeiske filmer. Denne gang er opphavsmann Guillermo del Toro med på laget, noe som borger for en solid fortsettelse. Planlagt première i 2013

Den uendelige historien

Den uendelige historien var basert på en tysk fantasyroman. Nå kommer en ny filmversjon.

Fantasyeventyr fra 1984 om en gutt som unnslipper en vanskelig hverdag ved å åpne en magisk bok. Foreløpig i planleggingsfasen, neppe klar før i 2014.

De syv samuraier

Akira Kurosawas storverk fra 1954 har inspirert mange etterfølgere. Nå kommer en mer rendyrket nyinnspilling basert på John Sturges westernversjon fra 1960, The Magnificent Seven. Tom Cruise er inne på produsentsiden, og debutant Scott Mann regisserer, men rollene er ennå ubesatt og premièredatoen i det blå.

Battle Royale

Originalen fra 2000. Foto: Filmweb

Japansk, dystopisk fortelling filmatisert i 2000, basert på en roman, om en skoleklasse som settes i land på en øde øy for å drepe hverandre. Og ja, den kom før The Hunger Games. Amerikansk versjon planlagt, men den er ennå rundt tre år unna.

Oldboy

Ifølge ryktene skal Spike Lee lage en ny versjon av den sørkoreanske filmen Oldboy, regissert av Park Chan-wook, som ble tildelt gullpalme av juryleder Quentin Tarantino i Cannes og deretter gikk sin seiersgang verden rundt. Rollebesetningen har endret seg underveis, men nå er Josh Brolin bekreftet i hovedrollen. Skal starte innspillingen i oktober.

The Birds

Nok en Hitchcock-klassiker planlagt for nye publikummere, men produksjonen har vært utsatt i årevis. I 2007 meldte Variety at Naomi Watts og George Clooney skulle ha hovedrollene, nå er det usikkert hva som skjer med filmen.

A Star is Born

Nyinnspilling av klassiker fra 1954 om glamourens bakside er kopiert flere ganger. Nå regisserer Clint Eastwood. Beyoncé var tiltenkt hovedrollen, sammen med Leonardo DiCaprio, men sangstjernen ble gravid og prosjektet utsatt. Nå er Tom Cruise aktuell som motspiller.

Barbarella

Legendarisk science-fiction-komedie med Jane Fonda fra 1969, nå planlegges en ny versjon.

Scarface

Howard Hawkes' film fra 1932 var en av filmene som definerte gangstersjangren på stort lerret. Den er siden nyinnspilt av Brian De Palma i en populær versjon med Al Pacino i minneverdig tolkning av Miami-gangsteren Tony Montana. Foreløpig på manusstadiet.

Akira

En av de sentrale filmene innenfor japansk animasjonsfilm skulle komme i Hollywood-spillefilmversjon, men prosjektet er ifølge Hollywood Reporter lagt på is foreløpig.

The Bodyguard

Hvem kan erstatte Whitney Houston i The Bodyguard?

Det er over ett år siden Warner Bros. annonserte at de arbeider med en ny versjon av The Bodyguard, det romantiske dramaet fra 1992 med avdøde Whitney Houston i rollen som ulykkelig superstjerne. Ifølge The Hollywood Reporter blir dette en oppdatert versjon der livvakten er en krigsveteran fra Irak som beskytter sin kunde fra nettstalkere som bruker Twitter, Google Maps og andre, digitale hjelpemidler for å komme sin stjerne innpå livet. Men hvem kan synge etter Whitney Houston? Rihanna? Jennifer Hudson? Beyoncé? Ennå ukjent, men diskusjonene løper friskt på nett.

Child's Play

Den skrekkelige dukken er tilbake, det samme er Brad Dourif som hadde stemmen i første grøsser om den dødelige dukken. Nyinnspillingen skulle først spilles inn i 2011, men ble utsatt, uten noen ny produksjonsdato foreløpig. Forresten ryktes det også at Pet Semetery kommer i ny versjon, skrekk og gru.

Vil du lese om flere nyinnspillinger? Listen fortsetter hos NextMovie.

Kilder: Filmweb, IMDB, Hollywood Reporter, Mixmag, Nextmovie.