Går ikke på Kon-Tiki-premieren

Watzingers datter er overveldet over all støtte hun har fått. Etter at hun så filmen i går, mener hun fortsatt at Kon-Tiki-filmen gir et uriktig bilde faren.

Trine Watzinger Narum har bestemt seg for å bli hjemme på premierekvelden etter all oppmerksomhet hun har fått i de siste dagene.
  • Eldrid Oftestad

Onsdag kveld ble Trine Watzinger Narum invitert til en privat visning i Oslo for å se filmen Kon-Tiki . Hun synes fortsatt det er en skam at filmen fremstiller faren hennes, Herman Watzinger, som en usikker og svak mann.

— For de som ikke kjenner til Thor Heyerdals flåteferd er det nok en god og underholdende film, men for oss andre er det en skam at filmen har rasert bilde av faren min. Han var en betydningsfull mann både i norsk og internasjonal sammenheng, sier Narum.

Les også

- Vi visste ikke at hun eksisterte og er lei oss for det

Hun vil likevel gi filmen honnør for tolkningen av Thor Heyerdahl og skildringen av ekteparet Liv og Thor.

— Til og med den engelske uttalen hans har filmteamet fått til bra. Filmen kunne heller hatt tittelen Thor Kon-Tiki . Det hadde vært mer riktig, påpeker Watzinger Narum.

150 mobilhenvendelser

Hun er overveldet over all oppmerksomhet hun har fått etter artikkelen i mandagens Aftenposten.

— Jeg har omtrent fått 150 mobilhenvendelser med støtteerklærlinger. Og Olav Gran-Olsson fortalte at han ble omringet av 50 mennesker på en konsert i går kveld, som ville påpeke hvor enig de var i filmkritikken hans.

Les også

Mordet på Herman Watzinger

Så overveldende har de siste dagene vært at hun har bestemt seg for ikke å gå på premieren i kveld.

— Jeg kunne sikkert ha listet meg inn bakveien, men jeg tør ikke gå, sier Watzinger Narum.

Familiens ære

— Kan du forstå at det var viktig for filmen at Watzinger ble fremstilt annerledes enn slik han var?

— Regissør Joachim Rønning har sagt til meg at liknende grep ble også gjort med birollene da filmen om Margaret Thatcher ble laget. Da reagerte familien, men likevel fikk filmen Oscar. Jeg vet at faren min ble fremstilt uriktig fordi det var viktig for filmen. Men av crewet på flåten, er det bare faren min som er så til de grader endret.

Hun understreker videre at for henne handler det om familiens ære.

— Hvis de hadde ventet i 50 år, hadde det gått fint. Men nå er det for tidlig, sier Watzinger Narum.