Kultur

Kulturministeren lover Folketeateret 47 millioner

Kulturminister Abid Raja (V) kunne torsdag varte opp med 47,1 millioner kroner til det konkurstruede Folketeateret i Oslo.

Kulturminister Abid Raja (V) kunne torsdag varte opp med 47,1 millioner kroner til det konkurstruede Folketeateret i Oslo. Dermed kan de blant annet gjøre opp sine forpliktelser. Her fra presentasjonen av musikalen «Chess». Fra venstre: Marion Ravn, Øystein Røger, Elisabeth Andreassen, Karoline Krüger, Espen Grjotheim, André Søfteland og regissør Lars Jacobsen. Foto: Berit Roald / NTB

 • NTB

– Det som skjer nå, er at dere – gjennom Kulturrådet – raskt får utbetalt 47,1 millioner kroner gjennom fire av seks søknader som dere har inne. Jeg håper det vil gi forutsigbarhet, og totalt sett skal dere ikke komme dårligere ut enn om dere ikke gjorde noe, sa Raja ifølge VG.

Torsdag ettermiddag møtte han Karianne Jæger i Scenekvelder, selskapet som drifter teateret i Operapassasjen. Onsdag gikk hun ut i VG og fortalte om en likviditet på bunnivå på grunn av sen saksbehandling og manglende oppfølging fra regjeringens kompensasjons- og stimuleringsordninger.

Jæger sier at bevilgningen gjør at de kan ordne opp i forpliktelser de har hatt siden august, og at de kan fortsette med å gjøre det.

– Vi har vært redde for ikke å stå inne for at vi har gått i gang, men med disse pengene ser verden annerledes ut for utøverne våre – som er det viktigste av alt – og at vi klarer å lage et tilbud for publikum fremover, sier hun.

 1. Les også

  Regjeringen vil øke krisestøtten til kulturlivet med 200 millioner kroner

 2. Les også

  Raja: Ytterligere 200 millioner til kulturbransjen

 3. Les også

  Vil du på festival i 2021? Tre ting avgjør når det blir mulig.

Les mer om

 1. Kulturrådet
 2. Abid Raja
 3. Mitt Oslo-tips

Relevante artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  – Støtteordningene i kulturlivet treffer skjevt

 2. KULTUR
  Publisert:

  Flere har fått koronastøtte – mest til Hanne Kroghs selskap

 3. KULTUR
  Publisert:

  Berømte artister søkte krisestipend. Nå kommer nye 100 millioner

 4. KULTUR
  Publisert:

  Raja utvider støtteordningene til kultursektoren

 5. KULTUR
  Publisert:

  Bekymret for Spotifys nye satsing: – Ikke lenger den tjenesten mange takket ja til

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Molde håvet inn penger i Wien, men mistet fire millioner på overtid