Jay-Z skroter Wimp-navnet før amerikansk relansering

Med strømmetjenesten Tidal skal hiphopmogul Jay-Z slåss mot Spotify og Apples kommende Beats Music. Mandag starter kampen for alvor. Da relanseres Tidal i USA.

afp000636683-nto73X2IaL.jpg

Hva som skjer med norske Wimp, samt kontoret og ansatte i Oslo, vil ingen fra selskapet svare på pr. nå.

Kampen om posisjonene i det musikalske strømmemarkedet står nå i USA. I 2014 gikk for første gang verdien av strømming forbi verdien av fysisk salg også der, slik det har gjort i Norge for flere år siden.

Én av aktørene er Tidal, som tilbyr hi-fi-strømming av musikk, videoer og redaksjonelt innhold til dobbel pris av Spotify og de andre konkurrentene.

Eierselskapet Aspiro ble kjøpt opp av hiphopmogul Shawn Jay-Z Carters selskap Project Panther Bidco for ca. 460 millioner kroner for noen uker siden, og Jay-Z skal nå eie 95.18 prosent.

Blir til kun Tidal

Strømmetjenesten har til nå brukt både Wimp og Tidal som navn, men sist mandag ble det kjent at Wimp skrotes. «Tidal er nå det eneste navnet på tjenesten som en gang var delt mellom strømmetjenestene Tidal og Wimp», skriver moderselskapet Roc Nation på sine hjemmesider.

Nedtellingsklokken på hjemmesiden til Tidal ender mandag ettermiddag, NY-tid.

Ifølge egen twitterkonto rulles Tidal nå ut i land etter land verden over. Sverige og Frankrike er blant de siste. Den virkelig store lanseringen er likevel nå på mandag, når Tidal relanseres i det amerikanske markedet.

Relanseringen skjer mandag klokken 17.00, amerikansk tid.

— Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte noen rykter om hva som skal skje i USA fra mandag av, sier Kristin Eldnes, pr.- og kommunikasjonssjef hos Tidal i Norge.

Aftenposten har vært i kontakt med Roc Nation, men et ønske om intervju med Jay-Z for å høre hans planer for strømmetjenesten ble høflig avslått med at «Mr. Carter ikke gir noen intervjuer».

Hva skjer i Oslo?

Spørsmålet er hva som nå vil skje med Wimp-navnet i Norge, og hva som skjer med tjenestens kontorer og mange ansatte i Oslo, nå som eieren er blitt amerikansk.

For noen uker siden sa redaksjonssjef Sveinung Rindal til Aftenposten at Wimp vil bestå parallelt med Tidal, med andre ord det stikk motsatt av hva Roc Nation skriver på sine hjemmesider.

Kommunikasjonssjefen i Tidal vil ikke si noe om Wimps fremtid.

— Det jobbes med alle detaljene frem til mandag, og det er mange baller i luften og mye som skal avklares. Før det kan ikke jeg kommentere noe, men jeg tviler vel på at man i USA akkurat nå er så veldig opptatt av hva som skal skje i Norge fremover, sier kommunikasjonssjef Kristin Eldnes.

Holdt toppmøte

Svarene vil sannsynligvis komme fra New York sent mandag kveld, da Jay-Z ifølge Billboard selv vil holde pressekonferanse om Tidal.

At hiphoperen mener alvor med sitt kjøp, virker uansett klart. Ifølge nettsidenShowbiz 411 skal Jay-Z i forbindelse med Grammy-utdelingen i februar ha invitert stjerneartister som Madonna, Kanye West, Daft Punk, Rihanna og kona Beyoncé til et toppmøte.

Tema var hvordan man skal klare å bygge Tidal opp til en plattform som vinner dagens knallharde kamp om strømmekundene.