Kultur

Ambassadøren hes av glede

Da den norske ambassadøren i Moskva, Knut Hauge våknet i dag, hadde han en betydelig svakere stemme enn normalt. Forklaringen het Alexander Rybak.

  • Mona W. Claussen
    Mona W. Claussen
    Journalist

— Som så mange andre nordmenn så var Knut Hauge en begeistret mann i går kveld, og lykkerusen over norsk Melodi Grand Prix-seier satt fortsatt i på nasjonaldagen.

— Jeg satt i salen og var helt med. Det hører du kanskje på stemmen, den blir ikke borte sånn av seg selv. I starten jublet vi hver gang Norge fikk poeng, men etterhvert måtte vi roe ned og begrense oss til tolvpoengerne, sier ambassadør Knut Hauge til Aftenposten.

Syv personer fra ambassaden hadde fått billetter til finalen i den tidligere OL-hallen. I tillegg satt det en stor samling mennesker i ambassaden for å følge finalen derfra.

— Det var min aller første Melodi Grand Prix, og det var overveldende. Ikke minst sceneshowet. Stemningen i salen var helt elektrisk, ikke minst da Alexander gikk på scenen, sier han.

Før finalen ble ambassadøren og hans gjeng oppsøkt av hviterussiske fans, som ville låne hans norske flagg.

— De ville så gjerne la seg avfotografere med det norske flagget. Det er virkelig morsomt å se hvor populær Rybak er her borte. Samtidig er han en viktig brobygger mellom Norge og hele denne regionen. Rybak vil med sitt vesen og sin bakgrunn bringe frem de nærmere forbindelsene mellom disse landene. Den første som vil få merke det, er statsminister Jens Stoltenberg, som kommer til Moskva tirsdag, sier Hauge.

Les også