«The Crown» og «The Mandalorian» med flest Emmy-nominasjoner

Seriene «The Crown» og «The Mandalorian» har fått 24 Emmy-nominasjoner hver og ligger an til å bli årets store Emmy-vinnere.

Dramaserien «The Crown» fra Netflix fikk totalt 24 Emmy-nominasjoner tirsdag, og er favoritter til å bli årets store Emmy-vinnere sammen med The Mandalorian.

Det er duket for enda et suksessår for seriegigantene Netflix, HBO, Disney+ og Amazon Prime på årets 73. Emmy Awards, som går av stabelen i Los Angeles 19 september.

Etter at nominasjonene ble kunngjort tirsdag kveld, ligger Netflix-serien The Crown, om dronning Elisabeth og det britiske kongehuset, og Star Wars-serien The Mandalorian fra Disney+, an til å bli årets store vinnere. De fikk 24 nominasjoner hver.

Emmy-statuettene deles hvert år ut til de beste TV-produksjonene, og de siste årene har det vært en tvekamp mellom Netflix og HBO.

Det fortsetter også i år, hvor HBO så langt leder kappløpet med totalt 130 nominasjoner, tett etterfulgt av Netflix med 129 og nykommeren Disney+ med totalt 71 nominasjoner.

Nykommeren Disney+ er nominert for Star Wars-serien «The Mandalorian», som topper nominasjonene sammen med Netflix-serien The Crown.

Flere nykommere

Olivia Colman og Emma Corrin fra The Crown er begge nominert til beste kvinnelige hovedrolle for sine presentasjoner som dronning Elisabeth og prinsesse Diana.

Årets prisutdeling kan også hedre flere nykommere. Hele 75 prosent av de nominerte for beste komiserie har aldri vært nominert til Emmy-utdelingen tidligere, deriblant Cobra Kai, Emily in Paris, Hacks, Pen15, Ted Lasso og The Flight Attendant, skriver CNBC.

Dramaserien Bridgerton, som har tronet Netflix-hitlistene og blitt seriegigantens mest sette program noensinne, har sikret seg tolv Emmy-nominasjoner. Den er blant annet nominert for den prestisjetunge prisen beste dramaserie, og Regé-Jean Page, som spilte Simon Basset i serien, er blitt nominert til beste mannlige hovedrolle.

Netflix-hitten «Bridgerton» er blant nykommerne under årets Emmy-utdeling. Der er blant annet Regé-Jean Page, som spilte Simon Basset, nominert til beste mannlige hovedrolle. Her er han sammen med Phoebe Dynevor, som spilte hovedrollen som Daphne Bridgerton.

HBOs Lovecraft Country og Amazon Prime-serien The Boys er også nykommere som har sikret seg flere nominasjoner.

I tillegg var 44 nominert for første gang innenfor hovedroller, biroller, gjesteroller og kortform kategoriene, deriblant Elizabeth Olsen for sin rolle i Emmy-favoritten WandaVision.