Fredrik Skavlan gir seg

Neste sesong av Skavlan blir den siste, melder programlederen på Facebook.

Porgramleder Fredrik Skavlan i kjent positur på TV 2.

– Tidligere i år informerte jeg SVT, TV 2 og YLE om at neste sesong med Skavlan blir den siste, skriver Fredrik Skavlan i Facebook-innlegget.

Til høsten er det 25 år siden Skavlan debuterte som talkshow-vert i Norge. Fra og med 2009 har programmet vært sendt i både Norge, Sverige og Finland.

– Det er mye jeg kommer til å savne med denne jobben. Gjestene, selvsagt. Publikum. Seerne jeg kommer i prat med i butikken. Men aller mest den fokuserte profesjonaliteten til medarbeiderne mine, for eksempel natten før en innspilling i New York, over den tolvte kaffekoppen idet en gjest har hoppet av, skriver Skavlan videre.

I 2018 meldte Skavlan overgang fra NRK til TV 2. Ifølge NRK hadde de ikke lenger råd til å beholde den populære programlederen.

Kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 sa seg uenig i NRKs begrunnelse. Ifølge Rønningen skiftet Skavlan kanal fordi han ønsket å satse skikkelig digitalt.

Etter overgangen til TV 2 falt seertallene dramatisk for Skavlan. VG skriver at seertallene høsten 2020 varierte mellom 312.000 og 167.000, noe som ga et snitt på 246.000. Våren 2018 hadde Skavlan i snitt 705.000 seere på NRK.