Kultur

En av Norges eldste restauranter mistet fortauet – nå vet ingen når det kommer tilbake

Fortauet ender i en sperring. Sperringen ender i en grøft. Grøften ender i et krater. Midt i støyen og støvet står sjefen for en av landets eldste restauranter: – Dovrehallen holder åpent på trass!

  • Sturle Scholz Nærø
Foto: Ketil Blom Haugstulen
En av landets travleste gater skulle ha stått ferdig til våren. Nå er den «planlagt fullført i 2021», melder Oslo kommune. Dermed vet Zulfiqar Ashraf, daglig leder for Dovrestua og Dovrehallen, fortsatt ikke når adkomsten blir utbedret.
Til venstre for det lille, blå skiltet ligger inngangen til Dovrehallen. For tiden er det bare mulig å komme inn fra sørsiden, der Domkirken er (bakerst). I august forsvant fortauet og ble delvis erstattet med treplater.
For tiden står det gravemaskiner rett utenfor mange virksomheter i Storgata, Dovrehallen inkludert. Arbeidet er forsinket; Bymiljøetaten vet ikke hvor lenge. Etter planen skal gaten gjenåpne sommeren 2021.
Teater, revy, film, studentkro, diskotek: De snart 120 år gamle lokalene har rommet kultur- og uteliv i en rekke former. Dagens veggdekor hedrer Dovrehallens periode som kino.
Folkelige priser, klassisk, men uformell atmosfære: Zulfiqar Ashraf har mange stamkunder, både i og utenfor Oslo. For tiden kommer mange av dem rett og slett ikke inn i restauranten.

Les hele saken med abonnement