Gratis e-bøker til studentene

Norges ledende studentbokhandel, Akademika, har inngått et samarbeid med bookboon.com, verdens største leverandør av gratis e-bøker. Norske studenter får tilgang på mer enn 500 gratis e-bøker.

Bok-bunkene kan bli mindre, hvis studentene benytter seg av tilbudet om e-bøker.

Les også:

Les også

«Mye har gått galt i e- bokens korte liv i Norge»

Norske studenter har i dag nesten ikke tilgang på norske digitale lærebøker. Forlagene lager ikke e-bøker for studentene, og de som studerer har i liten grad etterspurt dem. Nå blir det en kraftig forbedring i tilbudet. Akademikas samarbeid med bookboon.com åpner et stort marked for norske studenter.

Hovedformålet er å gi studentene enkel tilgang til rimelig pensumlitteratur, sier leder for e-handel i studentbokhandelen Akademika, Fride Strøm Hansen.

— Da vi ble kontaktet av Bookboon ble vi umiddelbart interessert i konseptet. Vi vet at mange studenter vil ha glede av dette, sier Strøm Hansen.

Stor interesse

Bookboon.com har gjort seg bemerket på internett ved å tilby alt fra reiseguider og ledelseslitteratur til pensumbøker, som gratis e-bøker. Selskapet har hatt en global vekst fra 11 millioner nedlastninger i 2011 til 55 millioner nedlastninger i år.

— Vi er opptatt av å tilby gratis kunnskap og folk elsker det!, sier Thomas Buus Madsen, som selv var med på å grunnlegge selskapet Bookboon.

Professor ved BI Svein-Arne Jessen har selv utgitt en av sine bøker på Bookboon.

- At nedlastingen av studiebøker er gratis, er en fordel for studenter og andre brukere, sier Jessen.

Tilgjengelig for alle

E-bøkene som nå er tilgjengelige på Akademika.no lastes ned i PDF. Dette garanterer at alle studenter kan benytte seg av tilbudet, enten de benytter iPad, Kindle, PC eller Mac. Studenten kan også printe ut boka selv.

Fremtidig arbeidsgiver finansierer e-bøkene

E-bøkene finansieres gjennom annonsering fra norske organisasjoner, fra både offentlig og privat sektor, som ser dette som en verdifull arena for rekruttering av fremtidige arbeidstakere.

Se titler fra bookboon her http://www.akademika.no/search/apachesolr_search/?filters=tid:132069