Kultur

Tror ikke på «Kon-Tiki»-pris

«Kon-Tiki» vinner neppe noen Golden Globe-pris i natt, skal vi tro oddsselskaper eller filmeksperter.

Jakob Oftebro (Torstein) og Tobias Santelman (Knut) i et stillbilde fra filmen Kon-Tiki. Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon AS

 • Ntb

Samtlige oddsselskaper holder den østerrikske filmen «Amour» som favoritt med franske «De urørlige» på en sterk andreplass. «Kon-Tiki» blir sett på som den minst sannsynlige vinneren med en odds på 33.

Satser du 100 kroner på «Kon-Tiki» vinner du altså 3300 kroner dersom ekspertene tar feil.

«Amour» favoritt

— Det er vel sannsynlig at «Amour» og regissør Michael Haneke stikker av med prisen i vår kategori. Jeg blir ikke skuffet dersom vi ikke vinner, sier skuespiller Odd-Magnus Williamson til NTB.

Les også

I natt kan de bli historiske

Heller ikke hovedrolleinnehaver Pål Sverre Hagen har de helt store forventningene til kvelden.

— Jeg er ikke nervøs for å si det sånn. Konkurransen er sterk og jeg lever godt med å bare nyte nominasjonen og festen, sier han til NTB.

Kategorien «Beste fremmedspråklige film» får jevnt over lite oppmerksomhet i USA, men de som har vurdert filmene holder også Haneke og «Amour» som klar favoritt.

— Hvis vi vinner blir det Justin Bieber-tilstander internt i gruppa. Jeg vet ikke om hjertene våre tåler det, sier Williamson.

Premiere før Oscar

Til tross for små sjanser for å gå helt til topps er «Kon-Tiki» godt representert i Hollywood. Oppmerksomheten som følger med nominasjonen er gull verdt. For regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg har arbeidet blant annet ført til en plass på det amerikanske magasinet Varietys liste over ti regissører det er verdt å følge med på i fremtiden.

Rettighetene til «Kon-Tiki», som også er nominert til Oscar, er solgt til 50 land. Filmen har premiere i USA 22. februar, to dager før Oscar-utdelingen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Filmkritiker om Oscar-utdelingen: – Det er fremdeles latterlig dårlig mangfold i nominasjonene

 2. KULTUR

  Disse er favoritter til Oscar-nominasjonene

 3. KULTUR

  Mye godt skuespill i uvanlig ufokusert Haneke-film

 4. KULTUR

  Finn Skårderud: Kan man bli glad i Michael Haneke?

 5. KULTUR

  Tyldum kan vinne sin andre Oscar søndag

 6. KULTUR

  Disse kan vinne Amanda-priser