Hør Oslo-Filharmonien spille Skjebnesymfonien live

Fra 22. april spiller orkesteret den digitale konsertserien Mellomspill – veien tilbake i Oslo Konserthus. På Aftenposten.no vil du i tiden fremover kunne oppleve disse konsertene live.

I år er det 250 år siden Ludwig van Beethoven ble født. Over hele den vestlige verden var det planlagt feiringer av den kjente komponisten, men mange av disse er blitt utsatt på grunn av korona.

På kveldens konsert skal Oslo-Filharmonien hedre Beethovens 250 årsjubileum, med å spille en av tidenes mest kjente klassiske stykker, Symfoni nr. 5., bedre kjent som Skjebnesymfonien.

  • Gikk du glipp av konserten med Lise Davidsen 7. mai. Da kan du høre den her:

Orkesteret måtte kaste om på jubileumsplanene

Midt i 100-årsjubileet har orkesteret måttet kaste om på alt. De siste ukene har musikere over hele verden søkt nye måter å samarbeide og kommunisere med publikum på. Kjente og ukjente verk er blitt spilt inn på kreative måter.

– Det oppsto jo en slags ny sjanger da hele orkesterverdenen lukket ned, og musikerne begynte å formidle fra sine hjem, sier direktør Ingrid Røynesdal i Oslo-Filharmonien.

– Krisetid er krevende, men åpner også noen muligheter. Mellomspill forteller om veien tilbake til et fullt podium og et fullt konserthus, og konsertene blir gratis. Det er vårt bidrag i en krevende tid for hele samfunnet.

Hun lover et variert program. Verdensstjernen Lise Davidsen har flyttet til Oslo og synger Grieg og Heitor Villa-Lobos torsdag 30. april.