Kultur

Snøballen ruller for Snøhetta i USA

Prestisjeprosjekter står i kø for det norske arkitektfirmaet i Nord-Amerika. Nå designer Snøhetta to nye landemerker i San Francisco.

Like ved karakteristiske Bay Bridge i sentrum av San Francisco, på pir nummer 30-32, skal det reise seg en ny gigantarena for basketlaget Golden State Warriors. Design: Snøhetta, i samarbeid med det amerikanske selskapet AECOM som er eksperter på sportshalldesign og -logistikk.
  • Jan Gunnar Furuly
    Journalist
Slik blir San Franciscos Museum for moderne kunst (SFMOMA) seende ut når ombyggingen er ferdig i 2016. Også dette designet er laget av Snøhetta.
Skisse som viser hvordan det vil se ut ved parkområdet utenfor den nye basketarenaen Snøhetta designer i San Francisco.
Gigantarenaen for NBA-laget Golden State Warriors blir et markant landemerke i den amerikanske vestkystbyen.
Gjennom vinduer kan besøkende på tomten utenfor sportsarenaen se rett inn på treningen til Golden State Warriors. De store vindusflatene gir også utsikt over San Francisco-bukten for tilskuerne.

-Vi har så mye på gang nå at vi faktisk har måttet si nei takk til fire-fem store prosjekter bare de siste månedene, sier grunnlegger og administrerende direktør i New York-avdelingen av Snøhetta, amerikaneren Craig Dykers til Aftenposten.no på telefon fra San Francisco.

Les hele saken med abonnement