Hadde Trump blitt president om valget var «Paradise Hotel»?

Det amerikanske valget har den siste tiden minnet mer om reality-TV, enn en verdig valgkamp. Følger man realityreglene skal festen snart være over for Donald Trump.

«You're fired!» Ordene fra Trumps egen realityserie løftet ham til stjernen. Og kanskje har flere latt seg rive med av denne valgkampen fordi den minner mer om reality-TV enn enn en «kjedelig» politisk prosess frem til valget i oktober, skriver Aftenpostens kommentator Mala Wang-Naveen.
  • Mala Wang-Naveen

Dårlige manerer, tvilsom moral og «konstruert virkelighet». Ordene kan for mange virke dekkende for Trumps fremferd, men beskriver også det som møtte et relativt uskyldig publikum da de i 2001 benket seg foran Norges første reality-serie, Big Brother.

Til da hadde nordmenn mer eller mindre forholdt seg til tydelige sjangerinndelinger, men nå spurte journalister produsent Lasse Hallberg om Big Brother var «på ekte».Siden den gang har vi ikke bare forstått reglene i en god reality, vi har også lært at en av de viktigste suksessfaktorene for en sesong er om castingansvarlig har oppdaget en ny Ramsy Suleiman eller Christer Falck. «Players» som turte å bryte barrierer og sjokkere nok til at seerne ville gjemme seg bak sofaputene.

Les hele saken med abonnement