Kultur

Vellykket villmarksliv

Noen kjendiser byr på tre retter og tørrprat, andre byr på mot, svette og tårer. Gjett hva som blir best TV?

Den nye 71 grader nord-gjengen, Harald Martin Brattbakk (f.v. øverst), Kjersti Grini, Tommy Steine, programleder Tom Stiansen, Lillian Müller, Stig Arne Kjos og Lars Barmen. Kristin Krohn Devold (f.v. nede), Minken Tveitan, Liv Marit Wedvik, Cato Zahl Pedersen. TV NORGE

 • Cecilie Asker
  Avdelingsleder

At 71° Nord er blitt norsk fjernsyns lengstlevende virkelighetsserie er ikke uten grunn. Der andre programmer må ty til stadige konseptoppussinger og spekulative grep for å holde på spenningen, har ideen bak 71° Nord kraft nok i seg selv til å gjøre serien levedyktig, sesong etter sesong.

Oppdraget er enkelt, det gjelder å komme seg først fra Lindesnes til Nordkapp, og den som gjør det er vinneren.

For uinnvidde kan det kanskje virke noe banalt som underholdningskonsept, men å sende nordmenn ut i den ville og vakre naturen rører ved noe i den norske folkesjelen. Og i disse OL-tider er det ikke vanskelig å forestille seg at folk faktisk benker seg lojalt foran fjernsynet for å heie sine favorittdeltagere frem til mål.

Ny vri

På tross av gode seertall i fjor hviler ikke 71°Nord på laurbærene, i stedet disker de denne sesongen opp med en kjendisutgave.

Ti norske kjendiser er invitert til å være med. Som vanlig deles de inn i et guttelag og et jentelag, og bare en av deltagerne vil til slutt ende opp med vinnertittelen, som denne gang er «Norges tøffeste kjendis».

For å skape spenning internt i gruppene er det bevisst plukket ut deltagere med store forskjeller som utgangspunkt, både fysisk og kulturelt. På guttelaget deltar alt fra komiker Tommy Steine til tidligere landslagsspiller Harald Martin Brattbakk.

Lillian Müller deltar i den nye kjendisrunden av 71 grader nord. Junge, Heiko

På jentelaget alt fra håndballveteran Kjersti Grini til pensjonert playmate og glamourmodell Lillian Müller. Og når man må dra lasset sammen som lag, tar det ikke lang tid før disse ulikhetene skaper konflikter.

Vil overraske

Melkesyre i musklene, lite mat i magen og mangel på søvn forsterker dette ytterligere, og tvinger kjendisene til å vise sitt sanne jeg, mer enn de sikkert skulle ønske.

Som da en sliten Tommy Steine går tom for vitser og isteden truer noen av de mer sporty medlemmene av laget med juling. Eller da Kjersti Grini ikke lenger klarer å skjule sine fordommer ovenfor Lillian Müller og sprekker foran kamera.

Bedre blir det heller ikke da silikonpupp møter surfebrett i et uheldig sammenstøt i en av konkurransene.

Men det som likevel skiller 71° Nord fra mange andre virkelighetsserier er at den faktisk er virkelig nok til å punktere mange av disse typiske stereotype oppfatningene. Det betyr at Lillian Müller ikke bare er dum og blond, eller at Tommy Steine bare er lubben og morsom. Milevis på bena gjennom ti episoder gir deltagerne muligheten til å vise hva de er lagd av.

Noen vil skuffe, mens andre vil overraske, noe som igjen gir seerne mulighet til å få favoritter de aldri hadde trodd de skulle ende opp med.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. TV

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Brattbakk deltar i TV-serien 71 grader nord

 2. KULTUR

  «71 grader nord»-programleder Tom Stiansen avslører sine drømmedeltakere

 3. KULTUR

  Innspillingen av flere realityprogrammer utsettes

 4. BOLIG

  Lillian omgir seg med duse farger og havutsikt

 5. A-MAGASINET

  Derfor elsker jeg Jon Almaas og hans nye «tenåringsdatter fra helvete»

 6. SPORT

  Hockeysensasjonen