Kultur

Vil rappe Petres lyttere

Fra i dag av blir det nye takter på FM 93,5 når NRK Petre legger om musikkprofilen. Det vil FM 99,3 utnytte. Nå tar et samkjørt radiOrakel, Radio Nova og Tellus Radio opp kampen om lytterne.

 • Forf>
 • <forf>caroline Korsvoll <

— Det er mye misnøye knyttet til Petres omlegging av musikkprofilen. Jeg mener at FM 99,3 er det eneste ekte radiotilbudet for unge Oslo-folk for øyeblikket, sier ansvarlig redaktør i Radio Nova Torkild Jemterud. Omleggingen av Petres musikkprofil har allerede resultert i at programmer som "Kaliber", "Holger Nielsens metode" og "Karate" er tatt av programmet for å få plass til mer musikk. Musikken vil på dagtid være rettet mot et alment publikum, og ikke bare mot dem som er spesielt interessert i musikk. Og siden kanalens mål er å senke snittalderen på Petres lyttere, har kritikerne beskyldt musikksjef Håkon Moslet i Petre for å lage kommersiell "fjortisradio".- Men for å se det positive i det: Petre serverer oss lytterne deres på et sølvfat og de slutter å konkurrere om våre. Det takker vi for. Da Petre kom på banen i 1993 tok de lyttere fra oss. Nå kommer mange av dem tilbake, tror Jemterud.I kveld vil aktørene på FM 99,3 markere frekvensarbeidet mellom radiostasjonene Radio Nova, Tellus Radio og radiOrakel på nettopp FM 99,3. Og ha fest. De inviterer til en stor takke- og hyldestfest på Mono, en fest som skal være en hyldest til kanalens trofaste lyttere og et tupp i rumpa til musikksjef Håkon Moslet i Petre og hans regime.- I første omgang ønsker vi på 99,3 å markere oss som et alternativ til Petre. Selv om Radio Nova, radiOrakel og Tellus Radio har forskjellige profiler, ønsker vi å samarbeide også i fremtiden. Ved å samkjøre og hjelpe hverandre fremover vil folk bli ved frekvensen. Det er viktig at helheten blir så bra som mulig, sier Jemterud.

- Nye Klem FM

Redaktør Christin Aamodt i radiOrakel understreker også at de tre kanalene beholder sine faste profiler, men at de heretter skal vise et fellesskap utad.- Folk er bevisste på musikk, og det er vi på 99,3 også. Både Radio Nova, Tellus Radio og radiOrakel er alternative radiostasjoner med skjeve vinkler på saker og musikk, og det skal vi fortsette med. Jeg syns selvfølgelig at det er trist at mine lisenspenger skal brukes til å lage fordummende radio i NRK. I fremtiden blir kanskje Petres største konkurrent Klem fm, tror Aamodt.Moslet ler av sammenligningen, og understreker at Petre aldri har befunnet seg i nærheten av Klem fm, og heller ikke kommer til å gjøre det i fremtiden.- Den nye musikkprofilen er ikke så annerledes som folk tror. Vi skal fortsatt være en underholdende og kul kanal for folk som liker så vel usignerte artister som Kurt Nilsen. Begge genrene er viktige for Petres lyttere, sier Moslet.- Vil dere kutte ut alternative musikk-programmer?- Nei, alternativ musikk har fortsatt et hjem i Petre, og det er, blant annet, programmer som "Musikkmisjonen", "Urørt" og "TrashKasett" beviser på, sier Moslet. Han synes at et frekvenssamarbeid på FM 99,3 høres spennende ut, men anser ikke 99,3 som noen reell konkurrent.- Dette er tre av Oslos mest vitale og sterke kanaler, og blant de største leverandørene av gode programledere til Petre. Jeg ser likevel ikke på dem som noen reell konkurrent til Petres lyttere i Oslo, men mer som et viktig supplement i radio-floraen.Frekvenssamarbeidet markeres med kafésending på Mono kl. 15.00 i dag. Senere spiller Now Wéve Got Members og Don Martin på Mono. Direktesending på FM 99,3.

 1. Les også

  VIKTIG MELDING - LYTT TIL LOKALRADIO

 2. Les også

  Høy radio-aktivitet

Les mer om

 1. Musikk

Flere artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Som Natt & Dag-redaktør publiserte han knallhard kritikk av P3. Nå er han selv kanalens musikksjef.

 2. DEBATT
  Publisert:

  NRK styrker musikkformidlingen i radio | Ragnhild Veire

 3. NORGE
  Publisert:

  Misfornøyd NRK-profil slutter

 4. KULTUR
  Publisert:

  Onsdag starter Norge verdens første slukking av de nasjonale FM-senderne

 5. DEBATT
  Publisert:

  Derfor trenger vi DAB | Arnfinn Christensen

 6. KOMMENTAR
  Publisert:

  Stedet som levde av det genuine, ikke dyr IPA