Kultur

Live Nation kjøper Tons of Rock

Underholdningsselskapet Live Nation Entertainment kunngjorde torsdag at de har ervervet majoritetsandelen i den norske rock- og metalfestivalen Tons of Rock.

Live Nation Entertainment har ervervet Tons of Rock, som ser frem til å vokse ytterligere. I sommer dukker blant annet Kiss opp på scenen på Ekebergsletta i Oslo. Her er Gene Simmons (til venstre) og Paul Stanley i aksjon på The Whisky a Go Go i Los Angeles 11. februar i år. Foto: Richard Shotwell / Invision / AP / NTB scanpix

  • NTB

Festivalen dukket først opp i 2013, og har siden vokst seg til å bli en av de ledende festivalene i Norge. I 2018 ble Tons of Rock også kåret til Årets festival i Norge.

Etter at festivalen sikret seg Slayer i 2014, har Live Nation Norge og Tons of Rock arbeidet tett sammen. Sammen har de blant annet fått Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Alice Cooper, Ghost, Five Finger Death Punch og en rekke andre artister til Norge.

– Vi har jobbet med Tons of Rock helt fra starten av, og er veldig glade for at vi nå har sikret oss en felles fremtid sammen. Teamet bak festivalen har demonstrert et fantastisk engasjement både til det musikalske og for publikumet sitt, sier Martin Nielsen i Live Nation Norge.

Les også

Lager eget kontor for utendørsarrangementer i Oslo

I 2019 blir festivalen enda større, da det i fjor ble besluttet å flytte fra Halden og til Oslo og Ekebergsletta. Blant dem som skal spille er Kiss, Volbeat og Def Leppard.

– Vi er klare for å ta det neste steget for Tons of Rock sin reise, og med årets lineup snakker festivalen for seg selv, sier festivalsjef Jarle Kvåle.

Han sier at Tons of Rock ønsket seg en strategisk partner som kunne hjelpe dem til å vokse videre.

– Svaret var krystallklart: Live Nation Norge, sier Kvåle.

Les også

  1. Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Musikk
  2. Festival