Torgeir Rebolledo Pedersen: – Mange mister et barn i krig, ulykke eller sykdom. Jeg kan ikke gå til grunne i sorg.

Det å miste et barn er igjen blant temaene i forfatterens dikt. – Jeg må jo videre, jeg har ikke noe valg, sier Torgeir Rebolledo Pedersen, som opplevde at sønnen døde for ti år siden.

– For meg kan poesien være til trøst. Men trøst er ikke terapi. Men hvis du får til å si noe vakkert og varig om noe forgjengelig, som for eksempel en forferdelig, plutselig død, så kan kanskje ordene gi en form for trøst, sier forfatteren Torgeir Rebolledo Pedersen.

Den kritikerroste poeten Torgeir Rebolledo Pedersen (69) er kjent for sitt radikale samfunnsengasjement, sine rytmiske dikt og underfundige betraktninger. Nå er han ute med bok nummer 17, Sauesankertanker. I den skriver han enkelt og uhøytidelig om lys og mørke og livets skjørhet.

Forfatteren vender stadig tilbake til tapet av sin sønn, som døde i en bilulykke i Spania bare 21 år gammel. Det er akkurat ti år siden. «Jeg har et hull i meg etter en død sønn», skriver han i årets bok. Pedersen forteller sine personlige historier, men evner å gjøre dem allmenne, så vi kan tolke dem som vi vil.

Les hele saken med abonnement