Kultur

David ut av Idol

Nå vil David Bakke satse videre på vokalgruppen "BWY". Samtidig seiler Cindy Hovde opp som en av de virkelige Idolfavorittene.

  • Arve Henriksen
    Arve Henriksen
    Journalist

David Bakke (20) fra Moss kan takke dommerne for at han har fått være med på finalerundene i Idol. Sammen med Erik Flaa opplevde han ikke å bli stemt frem til finalen av seerne, men fikk senere et såkalt "wildcard" av dommerne. I går var det imidlertid slutt for andre gang.— Dette er helt grei, noen må alltid ut. Jeg har egentlig vært forberedt på å ryke i hvert program, sier David Bakke.Nå skal han fortsette studiene på veien mot en ingeniørutdannelse. Samtidig har han en artistkarrière å ta vare på. Sammen med to andre eks-idoler, Thomas Frantzen, og Trung Tuan Tong, har de laget bandet "BWY", som står for Black White Yellow.- Vi har allerede hatt en del spillejobber, og vi skal ha flere i tiden fremover, sier Bakke.I går kveld innrømmet han at årets Idol-runde ikke er guttas runde. Nå er det bare to gutter igjen, resten er jenter.- Vi var jo et eget lite lag, nå er de bare to igjen. Men samtidig er det på høy tid at en jente vinner Idol, sier Bakke, som ikke ønsket å avsløre hans Idol-favoritt.En av de som nå uansett seiler opp som en stor Idol-favoritt, er 18 år gamle Cindy Hovde fra Sætre. Den alltid sprudlende jenta dro til med "Lady Marmelade" med Patti LaBelle, og sjarmerte både seere og jury rett i senk. Til nå har Jorun Stiansen toppet alle nettmålinger, fulgt av Alejandro Fuentes. Nå vil Cindy ganske sikkert melde seg på i tetkampen. - Hun imponerer noe enormt den lille jenta, jeg er virkelig imponert. Hun er absolutt en av favorittene, sier Idol-dommer David Eriksen. Han får umiddelbar støtte fra dommerkollega Ole Evenrud.- Den jenta er på full fart oppover. Hun har jo alltid sunget bra, men nå vokser hun bare mer og mer for hvert program. Denne gangen var det virkelig trøkk over det hun leverte, sier Evenrud. At hun bommet grovt på slutten av låten, skriver han på sjarmkontoen. En annen som lot seg imponere av Cindy Hovde, var Andrea Gjendem Brændvik. En uke etter at hun selv ble stemt ut, var hun på plass i kulissene for å heie frem sine tidligere Idol-kolleger. - Alle er blitt så mye flinkere i selve fremførelse på scenen, og Cindy blir bare bedre og bedre. Nå er det på tide at en jente vinner Idol, og Cindy er absolutt en av favorittene, sier hun.Selv ønsket ikke Cindy Hovde å snakke om noe favorittstempel.- Nei nei, det tenker jeg ikke på. Jeg tar en dag av gangen, dette er så tilfeldig, så her kan ingen være sikre, sier hun.

David Bakke måtte bare slå ut med armene og konstatere at han ikke er med videre. Det er derimot Christian Stenseng som også måtte i stolen denne fredagen.
Dette hjalp ikke at David Bakke gjorde en av sine sterkeste opptredener.

Les mer om

  1. Musikk