A-ha-medlemmer flopper solo

Savoys norgesturne går for nærmest tomme saler, og Magne Furuholmen selger ikke plater. Høstens soloprosjekter fra a-ha-medlemmene flopper kommersielt.

— Vi trodde a-ha-fansen ville kjøpe platene med Savoy og Furuholmen. Jeg mener en plate med Savoy eller Magne Furuholmen er mer interessant enn en liveplate med a-ha, men det mener tydeligvis ikke publikum, sier Morten Lund, produktsjef i platekjeden Platekompaniet.

Ifølge Dagsavisen har Savoys norgesturne hittil bare solgt 1782 av 7310 mulige billetter, noe som betegnes som dårlig.

Ifølge anslag fra bransjefolk har Furuholmen solgt om lag 1000 eksemplarer av sin siste plate. Den holdt seg på VG-lista i en uke. Savoys salg er anslått til like over 3000, og bandet holdt seg på lista i to uker.

— Platen til Furuholmen er rett og slett ikke bra nok. Savoy-platen holder mål, men mangler en radiohit, og konserten deres på Øyafestivalen var katastrofal, sier Asbjørn Slettemark, redaktør av bransjebladet Faro Journalen til avisen.

Morten Lund i Platekompaniet tror også Savoys konsert under Øyafestivalen kan ha spilt inn på platesalget.

— De hadde muligheten til å treffe kjernepublikummet sitt. Men de overbeviste ikke. De gjorde en veldig dårlig konsert, og Lauren Waaktaar-Savoy sang veldig surt. Dermed fikk platen et dårlig utgangspunkt, sier Lund.

Samtidig spiller andre norske band som The National Bank og The International Tussler Society rundt i norge for fulle hus.

<b>Lite folk.</b> Savoy sliter med publikumstallene på norgesturneen sin. (F.v.) Lauren Waaktaar-Savoy, ektemannen Paul og Frode Unneland.
<b>Lite salg.</b> Magne Furuholmen selger ikke så mange plater solo, som når han er keyboardist i A-ha.