Sheryl Sandberg: sorgterapi i teknologiens tid

Facebook-sjef Sheryl Sandberg er blitt søkkrik på at folk deler sitt liv i sosiale medier. Sin egen personlige tragedie har hun bearbeidet i en ny, bestselgende selvhjelpsbok.

«Men man skulle ønske hun, med all sin påvirkningskraft, kunne bedrive litt mer systemkritikk, ikke bare legge nok en velskrevet selvutviklingsbok til bunken av bøker», skriver vår anmelder.

Kan du forestille deg at mannen din gjennom 11 år og pappaen til dine to barn plutselig falt død om på en tredemølle i Mexico? Nei, det kunne ikke Sheryl Sandberg, daglig leder i Facebook, heller. Hun måtte reise hjem med noe av den tyngste bagasjen et menneske kan bære, nemlig budskapet til sine små barn om at pappaen deres var død.

Da Dave Goldberg (47) plutselig døde av en hjertefeil i 2015, var det ikke bare Sheryl Sandberg og familien som fikk sjokk, men hele den internasjonale tech-bransjen. De var to av de mest profilerte og suksessrike toppsjefene i California - hun som nestkommanderende under Mark Zuckerberg i Facebook og han som administrerende direktør for SurveyMonkey, et av de største meningsmålingsselskapene i Statene.

Les hele saken med abonnement