TV-vert ertet prins George for å danse ballett. Det skapte bevegelsen #boysdancetoo

300 dansere møtte på dansetime på Times Square i New York, i protest mot mobbing av gutter som danser.

Prins George er blitt en yndling blant medier som følger det britiske kongehuset. Da temaet ble ballettdansing, ble TV-verten Lara Spencer fristet til å vitse.

«Prins William sier at George elsker ballett. Jeg har noen nyheter til deg Prins William: vi får se hvor lenge det varer», sa TV-verten Lara Spencer.

Hun er vert for programmet «Good Morning America» på ABC, som hadde et innslag om den seks år gamle prinsens krevende timeplan på skolen. Den inkluderer blant annet dataprogrammering, poesi og ballet. At det var nettopp dansingen som ble gjenstand for vitsing fra Spencer, provoserte dansere over hele verden.

Lara Spencer er TV-vert på morgenprogrammet «Good Morning America» på ABC.

I løpet av helgen gikk emneknaggen #boysdancetoo som en farsott på sosiale medier. Gjennom emneknaggen signaliserer dansere fra hele verden at de er stolte av interessen sin.

Mandag møtte 300 dansere opp til dansetime på Times Square i hjertet av New York.

«Du lo av hver eneste lille gutt som elsker å danse»

Prins Georges foreldre forteller at han elsker ballett. Da prinsen ble seks år i sommer, var det imidlertid fotball som var tema.

Med på stuntet var den kjente koreografen Travis Wall, kjent fra programmet «So you think you can dance». Han har publisert en hilsen til Lara Spencer på Instagram, der han har i underkant av 700.000 følgere:

«Du har nå kastet bensin på bålet for et stort problem i landet vårt: mobbing», sier han.

Koreografen oppfordrer unge til å ta dansetimer om de har lyst, og ikke la seg hindre av stigma rundt aktiviteten. Han mener dansing lærer unge «integritet, disiplin, respekt og mot».

På de sosiale mediene Instagram og Twitter hylles stuntet i New York som en maktdemonstrasjon av «kraften i dans». Flere foreldre har også delt historier om sønner som elsker å danse.

«I går lo du ikke bare av Prins George, du lo av hver eneste lille gutt som elsker å danse», skriver Chrissy Newell til Spencer på Twitter.

Spencer har snudd på flisa

TV-verten har på sin side tatt kritikken alvorlig. Hun sier hun er lei seg for kommentaren og har unnskyldt seg både på Instagram og på TV.

«Til ballett eller hva enn man vil utforske i livet sier jeg: gå for det», skriver hun på Instagram.

Spencer har også laget mer TV av tematikken. Etter dansestuntet i New York, som foregikk rett utenfor «Good Morning Americas» studio, inviterte hun danserne inn til seg. Sammen med Cats-stjerne Robbie Fairchild og Fabrice Calmels, gjestet Travis Wall programmet mandag.

Der fortalte danserne om hvordan det sosiale stigmaet som knyttes til yrket deres. Samtidig beskriver de dansemiljøet som inkluderende og støttende. Spencer mener selv å ha lært en viktig lekse.