Kultur

Aftenpostens anmelder: Plumbo er folkefavoritter

Plumbo får en toer på terningen for sin låt «Ola Nordmann». Vår anmelder Robert Hoftun Gjestad har hørt gjennom alle de åtte låtene tilartistene som lørdag konkurrer om de neste finaleplassene i norske Melodi Grand Prix.

Lørdag skal Plumbo i ilden. Bandet er utvilsomt det mest omtalte i delfinalen, etter den famøse takketalen under Spellemannprisen. Foto: Kristin Tømmervåg

  • Robert Hoftun Gjestad
    Robert Hoftun Gjestad
    kulturjournalist

Her er de åtte som skal konkurrere mot Nora Foss Al-Jabri, Reidun Sæther og The Carburetors. De tre har allerede sikret seg plass.

afp000285718.jpg Foto: Astrid Waller

1. Cocktail Slippers: "Keeps on dancing" Karakter: 4

På fagspråket kalles dette "spretten poprock", med tydelig innslag av musikk fra det uskyldsrene og lekne 60-tallet. Ikke ett sekunds nytt og originalt krutt i denne låten, men den har mer enn nok av sjarm.

Foto: Astrid Waller

2. Isabel Ødegård: "I've got you" Karakter: 3

Velkjente Thom Hell har skrevet denne visepoplåten, som med akustisk gitar, strykere og koring smyger seg sakte frem. Greit nok her, men neppe noe å satse pengene på til en internasjonal finale.

Foto: Rolf- rjan H gset

3. Tommy Fredvang: "Make it better" Karakter: 1

En urkjip poplåt, som prøver å tøffe seg opp med et kontant gitarriff. Det fungerer ikke, og det hele blir most ned i den fryktelige MGP-søla av utdaterte synther og et refreng som ikke er til å synge etter.

Foto: Fotograf : Eirik Slyngstad

4. Rikke Lie: "Another heartache" Karakter: 2

Nok en sanger som tar steget fra talentkonkurranser på TV til MGP, men som har fått fint lite å jobbe med her. Låten har strengt tatt ingen melodi, men er kun et arrangement som dekker over det som er av stemme.

Foto: Ronny Danielsen

5. Malin: "Crush" Karakter: 3

Barnestjernen Malin går fra Jr. til MGP for eldre. Gode muligheter for at det vil fungere bra, for "Crush" er en låt som låter litt Robyn, selv om den ikke er så spennende og har samme elektroniske tyngde. Finalesjanse.

Lørdag skal Plumbo i ilden. Bandet er utvilsomt det mest omtalte i delfinalen, etter den famøse takketalen under Spellemannprisen. Foto: Kristin Tømmervåg

6. Plumbo: "Ola Nordmann" Karakter: 2

Gjengen bak fjorårets hit "Møkkamann" er naturlige i MGP, men har ikke anstrengt seg veldig. "Nordmann på tur"-klisjeer stables over en forglemmelig, irsk-norsk folklåt. Folkefavoritter, selv om dette ikke vil kunne nå opp i Baku.

Foto: Arne Bru Haug

7. Minnie-Oh: "You and I" Karakter: 4

Nok en låt med renspikket elektropop, som opplagt kan treffe en del av kjernen som elsker MGP høyest. Ikke ueffen i hverken oppbygging eller refreng, men mangler den ekstra overraskelsen. Outsider.

afp000285729.jpg

8. Rikke Normann: "Shapeshifter" Karakter: 3

Rikke kom langt med soulsang i duo i fjorårets MGP-finale, her er hun tilbake solo med pur pop. Hennes fortrinn er at hun synger sterkt, men denne låten dekkes litt for mye av det anstrengte synthteppet.