Kultur

Kutter TV-episode fra Boston Marathon

 • Kjersti Nipen
  Journalist

I Family Guy-episoden fra 17. mars beskriver hovedpersonen hvordan han «vant» Boston Maraton ved å kjøre over konkurrentene. Faksimile, Youtube

 • Avskyelig, sier Family Guy-skaper Seth MacFarlane om forsøkene på å knytte en episode av serien til angrepene.

I en fersk episode av humorserien «Family Guy» fra 17. mars deltar hovedpersonen Peter Griffin i Boston Marathon – og «vinner» gjennom å kjøre over konkurrentene i målområdet.

Nå har TV-selskapet Fox trukket episoden fra sine nettsider, og uttaler at de ikke kommer til å sende den igjen, etter det antatte bombeangrepet der tre mennesker ble drept og minst 176 skadet mandag.

Klippet sammen scener

På videodelingsnettstedet YouTube finnes det også klipp der denne Boston Maraton-snutten fra Family Guy er klippet sammen med en annen, urelatert scene, der hovedpersonen Peter Griffin blir venn med en ekstremist, og en bombe går av.

Fox forsøker nå å få YouTube til å fjerne innslaget, melder BBC. Imens sirkulerer konspirasjonsteoriene, både på YouTube og andre sosiale medier, om hvordan tegneserien «foregrep» hendelsene i Boston.

— Det er avskyelig

På Twitter uttrykker Seth MacFarlane, som står bak serien og som gir stemme til hovedpersonen, forferdelse over at episoden blir utnyttet etter tragedien.

- Det redigerte Family Guy-klippet som sirkulerer er avskyelig. Hendelsen var en forbrytelse og en tragedie, og mine tanker er med ofrene, skriver MacFarlane, som også var vert for årets Oscar-utdeling i Los Angeles.

Også etter fjorårets skytetragedie på skolen Sandy Hook i Newtown, der 20 barn ble drept, ble en episode av Family Guy trukket tilbake.

TV-kanalen Film4 har også tatt filmen Four Lions, en komedie om muslimer som planlegger et terrorangrep på London Maraton, av sendeplanen for neste uke, melder BBC.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Anmeldelse: En veldig god filmatisering. Likevel blir «Ut og stjæle hester» en miniatyr sammenlignet med romanen.

 2. KULTUR

  «Killer Inside»: Gjorde fotballen Aaron til drapsmann?

 3. KULTUR

  «Mindhunter 2»: Mørkere, dypere, bedre

 4. VERDEN

  Regjeringen mistenker at islamistgruppe sto bak angrepene

 5. KULTUR

  Vi anmelder årets påskekrim på TV: «Kompleks mordgåte sitter som et skudd»

 6. KULTUR

  Anmeldelse av «Lovleg» og «17»: Skamfølelsen er tilbake