Kultur

Ankom Oscar-utdelingen i Hennes & Mauritz-kjole... og smykker verdt 4 millioner kroner

Helen Hunt ankom den røde løperen i en kjole fra billigkjeden Hennes & Mauritz, og smykker til en verdi av 700 000 amerikanske dollar, eller i underkant av fire millioner norske kroner, ifølge USA Today.
Quvenzhané Wallis (9) ankom Oscar-festen i Armani-kjole og kosedyrveske.
Amy Adams i en Oscar de la Renta-kreasjon.
Ann Hathaway i en skreddersydd Prada-kjole, som i løpet av kvelden har blitt kommentert hyppig på sosiale medier og i amerikanske medier. En egen Twitter-konto er allerede opprettet dedikert til skuespillerinnens brystvorter.
Cathrine Zeta-Jones ankom den røde løperen iført en Zuhair Murad-kjole og smykker fra Lorraine Schwarz.
Jane Fonda kom i en Versace-kjole til Oscar-utdelingen i natt.

Kleskjeden får enormt mye god PR i media og i sosiale medier etter at Hunt poserte i denne kjolen.

  • Veslemøy Østrem

Like viktig som Oscar-utdelingen er kjolene på den røde løperen. I timene før selve prisutdelingen flyter nettavisene over med artikler om de flotteste kreasjonene, og de mindre flatterende variasjonene. Ikke lenge etter at Ann Hathaway ankom den røde løperen i en Prada-kreasjon under nattens Oscar-utdeling, ble en Twitter-konto opprettet dedikert til skuespillerens brystvorter.

Kort tid etterpå hadde kontoen godt over 1200 følgere. Nå har Twitter stengt tullekontoen.

Bra for karrieren

Under fjorårets utdeling var det kjolesplitten til Angelina Jolie som vakte mest oppmerksomhet. Også Jolie fikk en Twitter-konto dedikert til sitt høyre ben, som fort fikk over 26 000 følgere.

For mange av festdeltakerne er kjolene bare til låns. Det er ingen hemmelighet at den røde løperen foran Oscar-utdelingen er big business for designere, som jobber iherdig for å få stylistene til å anbefale akkurat sine kjoler til de største stjernene. I januar foregår det en enorm markedsføring av designerkjolene på flere av luksushotellene i Los Angeles.

— Det er et enormt boost for karrièren hvis du kler opp en stjerne, sier Jeffrey Monteiro, tidligere sjefdesigner hos Mayle til nettstedet Salon.com.

- Millionvis av folk ser på, det er ikke så rart at dette er en viktig begivenhet.

Billigkjole og diamanter

Helen Hunt klarte egenhendig å skape positiv omtale og debatt på sosiale medier etter at hun ankom utdelingen iført en kjole fra den svenske billigkjeden Hennes & Mauritz. Likevel brukte Hunt, som er nominert til beste kvinnelige birolle i filmen The Sessions , hele 700 000 amerikanske dollar, eller i underkant av 4 millioner norske kroner, på smykkene. Det forteller skuespillerinnen selv til Entertainment Today fra den røde løperen.

I samme reporasje blir det imidlertidig klart at kjolen til Hunt er «økovennlig», takket være H&Ms samarbeid med miljøorganisasjonen Global Green. Men dersom du tror at du kan kjøpe Hunts kjole i butikkene nær deg, må du tro om igjen. En representant fra kjeden opplyser til nettstedet at kjolen var spesialdesignet til utdelingen.

Hunt sier til underholdningsnettstedet at at hun valgte kjolen fordi det var den flotteste kjolen hun prøvde på.

— Og de samarbeider med Global Green. Det er en vinn-vinn situasjon, sier hun.

Skuespilleren høstet deretter massiv støtte fra twitrerne og andre kjendiser. Oprah twitret følgende beskjed: «Du trenger ikke bruke penger for å se fantastisk ut», med henvisning til Helen Hunt. Og en rekke internasjonale medier fulgte opp med å omtale hennes valg av et billigere alternativ. Samtidig får Hunt ros for sitt «grønne» initiativ.

Moteblogger Perez Hilton, på sin side, ga skuespilleren slakt for å møte opp i det han omtaler som en «skrukkete billigkjole».

Mor var date

Av andre antrekk som skapte oppmerksomhet under kveldens seremoni kan nevnes 9-årige Quvenzhane Wallis, som ankom arrangementet i en blå Armani-kjole, og over skulderen hadde hun en kosedyr-veske. Den har fulgt med henne gjennom en travel Oscar-periode, skriver nettstedet Just Jared.com. Wallis er tidenes yngste Oscar-nominerte, for rollen i «Beast of the Southern Wild».

Bradley Cooper ankom utdelingen med sin egen mor, Gloria. Han fortalte til magasinet E! News at moren for flere år siden hadde sagt til ham:

"Hvis du noen gang blir nominert til en Oscar, skal jeg være din date".

Cooper er nominert i klassen beste mannlige hovedrolle i filmen «Silver Linings Playbook».

— Jeg har bare funnet frem noe fra klesskapet, fortalte Gloria Cooper, og svinset inn i festsalen med en rosa fjærboa over kjolen.