Kultur

Anmeldelse av «Twin»: Lover så mye, men blir flat som havet på en vindløs solskinnsdag

Krimplottet er godt, men det menneskelige dramaet blir utmattende når Kristofer Hivju og svigerinnen dreper hans tvillingbror.

Kristofer Hivju spiller tvillingene Adam og Erik, som i ung livsbejaende alder flytter til Lofoten for å surfe og kjenne saltsmaken når vinden pisker i de røde fjonene deres. 15 år senere er Erik fremdeles på den steinete Lofoten-stranden. Han er personifiseringen av en forsoffen surfeboms. En selvopptatt syvsover som tror regninger forsvinner om de legges under sengen og som smatter når han kaster en bolle havregrøt i nebbet før dagens første surf.

Når bobilen blir tauet etter noen års manglende leiebetaling, og han ender opp med å kræsje bilen etter han har stjålet den tilbake, drar Adam til Erik for å låne penger. Tvillingbrødrene har knapt hatt kontakt på femten år, og etter litt knuffing og roping slår Adams kone sin egen mann i hjel. Det er allerede etablert at det forholdet var kaldere enn sjøen rett utenfor, så hun er ikke fremmed for å dekke over hva som har skjedd.

Les hele saken med abonnement