Kultur

Moldejazz får sin første kvinnelige festivalsjef

Mariann Bjørnelv trår til som ny festivalsjef for Moldejazz fra mars neste år. – Jeg er den første dama – og det er jeg stolt av!

Mariann Bjørnelv på besøk i sin nye hjemby, som hun vil pendle til for å være festivalsjef på Moldejazz. Foto: Festivalen / handout

  • NTB

Det sier Bjørnelv til RBnett.

Den nye festivalsjefen kommer fra stillingen som daglig leder av studenthuset Folken i Stavanger, der hun har vært i sving i over syv år. Bjørnelv, som opprinnelig er fra Skien, innehar i dag ulike roller i festivaler som Mablis og Skral, og har arbeidet med en rekke andre festivaler.

Bjørnelv har ledet STAR, som er Rogalands kompetansesenter for rytmisk musikk, er styremedlem i Norske Konsertarrangører og holder kurs for dem innen temaer som frivillighet, personell, organisasjon og økonomi.

Som bakgrunn har hun en bachelor innen hotell- og økonomisk ledelse, grunnfag i musikk og universitetsstudier innen kultur og ledelse, og har dessuten bidratt i ulike bandsammenhenger med sin egen jazztrio og med koring for blant andre Olav Larsen.

Styreleder i Moldejazz, Stein Berg Oshaug, tror Mariann Bjørnelv vil være med på å lede festivalen inn i en ny tid. Selv uttaler den nye festivalsjefen:

– Moldejazz er jo en bauta i norsk musikkliv, en institusjon som setter standarden og viser vei. Da jobben som festivalsjef dukket opp var det ingen tvil om at dette måtte jeg prøve meg på.

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Festival
  2. Musikk
  3. Konsert