Astrid Smeplass spiller Askepott i norsk storsatsing

Artisten Astrid Smeplass debuterer som skuespiller når klassikeren «Tre nøtter til Askepott» skal spilles inn i en ny, moderne og påkostet versjon.

Popartisten Astrid Smeplass går under artistnavnet Astrid S.

Filmen blir en norsk og moderne versjonen av juleklassikeren fra 1973. Den har premiere i november.

– Jeg er så utrolig glad og ydmyk over å kunne fortelle at jeg har fått muligheten til å spille i min første film! sier Smeplass i en pressemelding fra Universal.

– Jeg trodde først det var en feil da jeg ble kontaktet, men etter flere runder med auditioner og samtaler med vår fantastiske regissør Cecilie Mosli ble jeg spurt om jeg ville gjøre rollen som Askepott. Da ble jeg mildt sagt glad.

Smeplass har lagt ut bilde av seg selv i kostymet på Instagram:

Storm Films, som tidligere har laget spillefilmene om Kaptein Sabeltann og Julekongen, står bak storsatsingen. Filmen er basert på den østtysk-tsjekkoslovakiske klassikeren som NRK har sendt på julaften gjennom de siste tiårene. Handlingen er satt til Norge.

– Da vi fant Astrid, var det ikke lenger noen tvil! Hun har en utstråling som skinner rett gjennom kameralinsene. Jeg fikk ordentlig gåsehud da jeg så prøvefilmingen hennes, sier produsent Frederick P.N. Howard.

Smeplass ble kjent da hun kom på femteplass i «Idol» i 2013. Hun ble kåret til «Årets Spellemann» for 2017.