Kultur

Malin og Cindy videre i Idol

  • Odd Inge Skjævesland
  • Dette må vi vel feire, sa gråtglade Malin Pettersen og Cindy Hovde. De fleste Idol-dommerne fikk viljen sin da to nye finalister ble kåret i jevn avstemning i går kveld.

Det har tidligere vist seg å være en ulempe å synge tidlig når ti konkurrenter skal reduseres til to finalister i årets Idol-finale. 18 år gamle Cindy Hovde fra Sætre i Hurum greide likevel å gå videre til finalen, selv om hun sang aller først. — Det var en vakker åpning som satte en høy standard for resten av kvelden, sa dommer Tor Milde.

Finalen målet.

Cindy får med seg romvenninnen på Idol-deltagernes hotell, 16 år gamle Malin Pettersen fra Oslo. Malin fikk 22 prosent og Cindy 17 prosent av stemmene av de rundt 186 000 stemmene som ble ringt inn. Maria Toresen (16 prosent) og Knut Marius Djupvik (15 prosent) var svært nær, men endte årets Idol-karrière i TV2s lokaler i Nydalen i går kveld.- Dette er helt psyko, ropte jentene til hverandre da drømmen ble virkelighet. Begge sa umiddelbart etter avstemningen at med finalen er målet nådd. Malin sang Katie Meluas "Closest Thing to Crazy". Hoveddommer Tone Lise Skagefoss syntes hun var en "utrolig kul jente". - Du har et særpreg i stemmen som jeg liker godt, sa Skagefoss.- Jeg ble forelsket i den tonen din. Du har det lille ekstra som jeg er veldig interessert i å finne mer ut av, sa David Eriksen.- Jeg har vært fan av deg siden første gang, sa Tor Milde.21-årige Haji Saleem fra Oslo var en av de to favorittene til hoveddommeren. Han var veldig skuffet da han ikke gikk videre etter å ha fremført Boys II Mens boybandlåt "End of the Road". - Du gjorde en kjempefin jobb, har den stiligste dressen og er artist, sa Ole Evenrud.- Du er jo artist, det er det ingen tvil om, sa Tone Lise Skagefoss.I finalen 20. mai skal gårsdagens vinner Malin Pettersen synge "Saving all my love for you", som de fleste foreløpig forbinder med Whitney Houston.

- Dette er helt psyko, ropte Malin Pettersen (til.v.) til Cindy Hovde etter at de to gikk gjennom nåløyet til finalen i Idol 20. mai.

Les mer om

  1. TV