Kultur

Og så kom folkets dom...

Selv om Michael Jackson ble frikjent på alle punkter i retten, ser det ut til at fansen har dømt ham til livstid i fangenskap allikevel.

 • Cecilie Asker
  Cecilie Asker
  Avdelingsleder

Forrige uke ble Michaels sjette samleplate "The Essential Michael Jackson" sluppet, og etter bare en uke i salg ser det mørkere ut enn noen gang for Kongen av pop. Kun 8000 amerikanere har så lang funnet det bryet verdt å kjøpe dette doble samlealbumet, og platen klarte så vidt å kravle seg opp på en 128. plass på Billboards albumliste.

Selv om den gikk rett inn på andreplass i England, er tallenes tale klar. Fansen har vendt ham ryggen, noe som kan bety ruin for Michael både karrièremessig og økonomisk.Fanget i sine egne økonomiske problemer, sin egen stjernestatus og ikke minst sin egen fortid, er det lite Michael kan gjøre for å starte på nytt. Hans eneste håp var fansen, som kunne gi ham den økonomiske og psykiske oppreisning han trengte.

Men selv om han ble frikjent i rettssalen i Santa Barbara, ser det ut til at hans tidligere fans er i ferd med å dømme ham til et liv i fangenskap. Ironisk nok ville nok Michael Jackson ha solgt mye mer hvis han var blitt dømt i rettssaken. Noen år bak murene med status som martyr ville garantert fått fart på platesalget, men det er vel tvilsomt om den skjøre skyggen av en stjerne hadde tålt det.

Med folkets dom hengende over seg, er det nå bare en ting Michael kan gjøre for å redde seg selv økonomisk, og det er å legge ut på turné igjen. Selv om platekjøperne svikter, er det ingen tvil om at "Circus Jacko" fortsatt er god butikk.

Og hvis helsa ikke skulle holde, er det alltid muligheter til å lage en realityserie der man bor. "The Osbournes" går jo i disse dager inn i siste sesong, og det er ingen grunn til at "The Jacksons" skulle bli en mindre seersuksess.

 1. Les også

  Jacko innlagt på sykehus etter rettssaken

 2. Les også

  Jacko slapper av i Bahrain

 3. Les også

  Popkongens nye sjanse

 4. Les også

  - Vil aldri mer sove med gutter

 5. Les også

  Tror på comeback

 6. Les også

  Tror Jackson har begått overgrep

 7. Les også

  Juryen betenkt, broren sint

 8. Les også

  Forlot lettet uten et smil

Fansen har vendt Michael Jackson ryggen. Hans nye samlealbum solgte kun 8000 i USA. Foto: LUCAS JACKSON/AP

Les mer om

 1. Musikk

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Dette er anklagene mot Michael Jackson

 2. DEBATT

  NRK ønsker ikke å ta stilling til Jacksons skyld eller uskyld

 3. FOTBALL

  - Liker ikke fansen det kan de dra til helvete

 4. FOTBALL

  Nå fjerner de Jackson-statuen

 5. DEBATT

  Har NRKs Satiriks tatt over Marienlyst?

 6. KULTUR

  NRK snur: Fjerner ikke Michael Jackson fra radio likevel