Kultur

Tatt av filmen

Trond Fausa Aurvåg er "Tatt av kvinnen". Samtidig er skuespilleren tatt av filmen og har startet eget filmselskap.

Trond Trond Fausa Aurvåg er bitt av regibasillen, og ønsker selv å ha regi på en spillefilm en gang i fremtiden.
  • Lars Ditlev Hansen Jan Kåre Ness (foto)

Les anmeldelsen: Kulturministeren, den norske filmfiffen og utenlandske gjester var der da "Tatt av kvinnen", filmen basert på Erlend Loes gjennombruddsroman, i går kveld åpnet filmfestivalen i Haugesund. Og inn trådte regissøren Petter Næss med sine aktører og stab, og selvfølgelig hovedrolleinnehaveren Trond Fausa Aurvåg.— Det er mer stas med filmpremièrer enn teaterpremièrer. Det er noe eksotisk over det, men nervene er mer i spenn, sier Fausa Aurvåg, skjønt han ser avslappet ut

Fra teater til film.

Han kjenner historien, han hatt den i seg i seks år. Han gikk inn i hovedrollen som Han da Petter Næss dramatiserte Erlend Loe-romanen og satte den opp på Oslo Nye. Nå er han blitt med rollen over i filmen. - Han er en fyr som er fornøyd med sin tilværelse inntil Marianne dukker opp i livet hans og blir der, en fyr som ofte blir tatt på senga i ordkrigene med henne og kommer til kort.- Har Han forandret seg mye fra scenen til film?- På film har vi andre muligheter til å vise hvordan Han-personen er og lever sitt liv. Han er blitt mer mangefasettert enn på scenen.

Lager reklamer.

I fjor vant Fausa Aurvåg Amanda som regissør for kortfilmen "Alene menn sammen". Etter det har han hoppet av jobben som skuespiller ved Oslo Nye og sammen med to kamerater startet filmproduksjonsselskapet Dallas, som lager reklamefilmer. Mobiltelefonreklamene med Gard B. Eidsvold om bord på hurtigruten kommer derfra.- Jeg følte at akkurat nå i livet er regi morsommere enn å stå på scenen på et institusjonsteater. - Og hva er ambisjonen?- En gang i fremtiden å ha regi på en spillefilm.

Famlende typer.

Forvillet, desorientert, famlende, litt "lost" i tilværelsen. Dette er fellestrekk som lett trekkes frem både ved "Den brysomme mannen" og som Han i "Tatt av kvinnen".- Er slike typer blitt din greie som skuespiller?- På film kanskje. Alle de filmene jeg har hatt hovedrollen i, er forskjellige, men alle hovedkarakterene er typer som blir utsatt for noe, av ytre omstendigheter. Jeg liker å spille personer som sliter.Den 7. september får "Tatt av kvinnen" ordinær kinopremière.Les anmeldelsen:

Les også

    svp://5264