Nettverk uten grenser

For de godtroende er Internett en risikabel kilde til opplysning. Vi gjorde noen søk på sammensvergelser.

Konspirasjonsteori: George Bush senior var innblandet i drapet på president John F. Kennedy.

Den som har en legning for konspirasjonsteorier, kan teste Google, for eksempel med stikkordene "Kennedy", "Kennedy assassination", "Diana", "9/11" eller "Palme", og kombinere hvert av dem med ord som "conspiracy", "cover up", "secret" eller lignende. Dette innbringer hundretusener av treff eller mer. Vi kan velge og vrake. Noen nettsteder er kritiske til slike teorier, men for dem som vil tro, er tilfanget uendelig.

Dyret.

Noen har norsk utspring. Vil vi bli oppdatert på Dyret i åpenbaringen og dets innvirkning på norsk samfunnsliv, ikke minst i EU-saken, kan man gå inn på endtime.net drevet av Abel Struksnæs på Bjoneroa, og få med det siste vedrørende "666, Dyrets merke", "Se opp for en katolsk, europeisk union", sammenhengen mellom Paven og Antikrist og lignende emner.

Kennedy.

Mange nettsteder er i sin helhet viet sammensvergelser. Ett av dem, conspiracyplanet.com har lagt ut en klassiker: "CIA og Lyndon B. Johnson myrdet Kennedy", der et nytt innspill avslører at president George Bush senior var innblandet. Og hvem kan være trygg på junior? Kennedy-mordet er en sikker vinner.

11. september.

På kombinasjonen "9/11" og "conspiracy" fikk vi nær 4 millioner treff.

Nettstedet whatreallyhappened.com presenterer "alternative teorier", om "hva myndighetene håper du ikke får vite".

En norsk avlegger, krigenavterror.com forkynner at den "offisielle" historien om terrorhandlingene 11. september 2001 er en "myte", og at det er våre makthavere ved hjelp av statlige e-tjenester som terroriserer befolkningen.

Da Vinci-koden.

Den århundregamle konspirasjonen som Dan Brown og mange andre har levd høyt på, finnes på en myriade av nettsteder. Dan Brown har sitt eget, danbrown.com/secrets

Sterkere kost, inklusive sluttoppgjør med Satan, kommer på texemarrs.com fra Texas-predikanten Texe Marrs.

På det populære davidicke.com utgjør vesener fra verdensrommet et tilskudd til Dan Browns persongalleri.

illuminati-news.com er grunntanken at "verden blir styrt av et nettverk av hemmelige selskaper", og den årvisse internasjonale Bilderberg-konferansen avsløres som et diabolsk midtpunkt i edderkoppnettet.

Diana.

Ved 10-årsminnet for prinsesse Dianas død markerer prisonplanet.com tragedien på sin måte, med en detaljert beskrivelse av hvordan prinsessen ble myrdet av den britiske kongefamilien. De ville ikke ha en araber som Dodi Al Fayed i slekten, må vite. Mulighetene for informasjon og desinformasjon har ingen grenser.

Dan Browns "Da Vinci-koden" bygger på teorien om at verden styres av et nettverk av hemmelige selskaper.
Konspirasjonsteori: Lady Diana ble myrdet av den britiske kongefamilien.