Kultur

«Engel» danket ut «Styggen»

P mot P. Admiralen snappet hitprisen fra OnklP.

Admiral P og kona Timmi Shisiali før gårdagens prisutdeling i Stavanger.
  • Thomas Olsen
    Journalist

Den mest spilte norske låten i 2014 ble kåret til Årets hit.

«Styggen på ryggen» var storfavoritt, men det var Admiral Ps «Engel» som stakk av med prisen Årets hits under Spellemannprisen i går kveld. Spellemannjuryen hadde trolig tatt konsekvensen av at klassen heter Årets hit, ikke Årets låt. «Engel» med Admiral P feat. Nico D var nemlig fjorårets desidert mest solgte og strømmede norske låt, selv om de fleste musikkanmelderne mente «Styggen på ryggen» ar fjorårets sterkeste låt.

Men festen var ikke over for OnklP, selv om en annen P fikk prisen. OnklP & De fjerne slektningene var også nominert også i kategorien Urban og favoritt til å bli Årets Spellemann, som begge ble delt ut etter at Aftenposten gikk i trykken.

— Jeg synes OnklP fortjener å vinne, sa Admiral P til VG før han gikk inn i et stappfullt Stavanger konserthus lørdag kveld. Reggae-artisten var også nominert i klassen årets hit i fjor, men da vant Ylvis prisen. Under gårsdagens musikkfest sto Admiral P og Nico D selv på scenen rett før de mottok prisen.

Lokal hedersmann

Det var den 42. utdelingen av Spellemannprisen. Denne gang ledet av Jenny Skavlan og Mona B. Riise. Flere unge, kvinnestemmer ble hyllet i første del av prisutdelingen.

Emilie Nicolas ble årets nykommer, mens Siri Nilsen ble året tekstforfatter, mens Highasakite, med Ingrid Helene Håvik i spissen, fikk prisen son årets komponist.

Mest populært i Stavanger i går kveld var nok at byens store sønn, Morten Abel, fikk juryens hederspris. Abel fremførte sin nye låt Annabelle. Han synger for første gang på norsk som soloartist, og kommer med sitt første album på åtte år i starten av mars.

Selv om prisutdelingen skal sette punktum for et godt norsk musikkår, har årets utdeling også fått kritikk fordi artister som Todd Terje og Kygo ikke var nominert.