Klokken teller ned mot Madrugada-comeback

En klokke har begynt å telle ned på Madrugadas Facebook-side. Etter hva Aftenposten kjenner til, skal bandet gjenforenes neste år.

Vokalist Sivert Høyem under Madrugadas avskjedskonsert i Oslo Spektrum i 2008.
  • Robert Veiåker Johansen
    Robert Veiåker Johansen

Torsdag startet en nedtelling på Facebook-siden til Madrugada, bandet som ble oppløst etter fem Spellemann-priser og like mange nummer 1-album i en følelsesladet konsert i Oslo Spektrum for snart ti år siden.

«Vi er Madrugada – forever!», ropte frontfigur og vokalist Sivert Høyem fra scenen.

20 år siden Industrial Silence

Nå tyder alt på at bandet har funnet sammen igjen. Til neste år er det 20 år siden det nordnorske bandet ga ut sjokkdebuten Industrial Silence, som føk rett til topps på VG-lista og lå på listen i nesten et helt år. Aftenposten vet at det skal markeres. Madrugada skal ha holdt av Oslo Spektrum en helg i februar.

– Ingen kommentar, sier både Madrugada-frontmann Sivert Høyem og Arne Svare, daglig leder hos Stageway.

Det mest oppsiktsvekkende med comebacket er at Madrugadas opprinnelige trommeslager skal være er tilbake. Jon Lauvland Pettersen hoppet av rockesirkuset i 2002, etter bare to plateutgivelser.

– Ingen kommentar, sier Lauvland Pettersen til Aftenpostens opplysninger.

Frode Jacobsen, Jon Lauvland Pettersen og Sivert Høyem fra da Madrugada ga ut en «Best of»-plate i 2010.

Burås døde i 2007

Også bassist Frode Jacobsen skal være en del av gjenforeningen. Det betyr at tre av fire fra Madrugadas originalbesetning er tilbake i rekkene. Gitarist Robert Burås døde 12. juli 2007. Dødsfallet ble begynnelsen på slutten for Madrugada.
Madrugadas aller siste album, bare kalt Madrugada, ble sluppet i januar 2008. Det solgte til platina (30.000) flere dager før det kom i butikkene.

Siden oppløsningen har trebarnsfaren Sivert Høyem konsentrert seg om solokarrièren sin. Høyem har gitt ut seks soloalbum. Han forsøkte seg med et nytt band med engelske musikere i fjor. Paradise gikk i oppløsning etter få konserter og én EP.

Bassist Jacobsen har markert seg som en dyktig produsent, blant andre for Savoy og Ingrid Olava.

Trommis Lauvland Pettersen har vært kulturhussjef i Hadsel og produsent for Arktisk kultursenter i Hammerfest.

Den tunge gitarlyden i comebacket skal Cato «Salsa» Thomassen og Christer Knutsen ta seg av. Begge har vært sentrale i Sivert Høyems solokarrière.