Kultur

Slik blir TV-høsten

Nye nissestreker på låven, single jenter på sjekkern, kjendis-dating og Dan Børge Akerø-retur.

Sommeren er reprisetid på TV, men snart kommer høsten og premierer på nye og gamle konsepter.
  • Ntb

Oslo (NTB-Veronica Karlsen): Det er dessverre ikke så lenge til høsten, men når kveldene mørkner, kommer mange av favorittseriene tilbake til TV-skjermen.

Mens sommeren ofte er preget av repriser og lite egenproduksjon, er høsten den kanskje mest populære TV-sesongen.

TV-kanalene kjemper om seerne med mange egenproduksjoner denne høsten.

TV3

Anbjørg Sætre Håton kommer tilbake på TV-skjermen i høst. Foto: SCANPIX

Fra TV3 meldes det om en fin blanding av kjente og kjære seersuksesser og nye, spennende konsepter.Kanalen skal vise nye sesonger av både «Robinsonekspedisjonen», «Fangene på fortet» og «Luksusfellen» . Eyvind Hellstrøm skal rydde opp på kjøkkenet hjemme hos det norske folk i programserien «Hellstrøm rydder opp – hjemme».

De store nyhetene til høsten er «Det blir bedre» og dramaserien «Spesialenheten».

I førstnevnte program møter programleder Anbjørg Sætre Håtun en rekke kjente personer som forteller sin personlige historie om hvordan de har taklet motgang og vanskelige livssituasjoner.

«Spesialenheten» er klassisk krim i norsk støpning, der én sak blir avsluttet og løst pr. episode.

Kanalen har ytterligere norske produksjoner på gang, men disse blir presentert nærmere høsten, melder informasjonsansvarlig Glenn Ø. Støldal

TVNorge

Ny runde med Nissene på låven, single Oslo-jenter på sjekketur til Bygde-Norge og Thomas Giertsen i drømmerollen som seg selv er noen av nyhetene på TVNorges høstprogram.

På fjorårets høstlansering uttalte TVNorge-sjef Harald Strømme at kanalen skulle bli best på humor. Og forteller at satsingen fortsetter denne høsten.

– Vi setter på tre nye humorprogrammer: «Ylvis» , som er et helt nytt talkshow med Bård og Vegard Ylvisåker, «Helt perfekt» med Thomas Giertsen og «Nissene over skog og hei» , den etterlengtede oppfølgeren til seersuksessen «Nissene på låven», opplyser han.

Bård og Vegard Ylvisåker får eget talkshow på TVNorge til høsten. Foto: TVNorge

Foruten humorsatsingen, håper TVNorge at den nye serien «Gøy på landet» kan bli en suksess. I programmet reiser 25 single byjenter på ungkarsjakt i Bygde-Norge.Andre nye konsepter er «Cruiseliv» , om livet på norskeide Royal Caribbean Cruise Line, og serien «Hunder i arbeid» , som følger arbeidshunder i deres daglige virke.

I en ny sesong av «Blanke ark» fortelles historien om elever som av ulike grunner ikke fullfører den videregående skolen.

«Tangerudbakken borettslag» kommer også tilbake til skjermen – det samme gjør «71 grader nord» , «Åndenes makt» og «Alt for Norge» .

NRK

NRK vil helst ikke røpe så mye før sin egen høstlansering, men noe er allerede kjent. Eksempelvis at radiodamen Live Nelvik har brukt våren på å date åtte profilerte nordmenn – og resultatet blir å se i serien «Dama di» i høst.

Egil Hegerberg får eget TV-program på NRK til høsten. Foto: STEIN BJØRGE

Den uforlignelige musikeren Bare Egil dukker også opp med eget TV-konsept; en serie som skal følge Egil med fullt band på turné høsten 2011.Musikk blir det også i «Veien til Sel» ; en dokumentarserie som lar oss få et innblikk i en verden av danseband.

Videre er det kjent at Dan Børge Akerø dukker opp som NRK-fjes igjen når det er duket for spørreprogrammet «QuizDan» .

Også Hans Olav Brenner, kjent fra «Bokprogrammet», dukker opp i en ny sammenheng denne høsten, når han reiser rundt med kjendiser i programmet «Brenner» .

Det er også klart for sendestart på den mye imøtesette dramaserien «Buzz Aldrin» , med Pål Sverre Valheim Hagen i hovedrollen.

En helt ny TV-serie om Kaptein Sabeltann skal også til pers i regi av NRK høsten 2011. Det samme gjelder serien «Vaffelhjerte» , basert på Maria Parrs barnebok.

TV 2

Fra TV 2-hold får vi opplyst at «Dyrepasserne» kommer tilbake med sesong to til høsten.

Og mange publikumsfavoritter, som «Idol», «Skal vi Danse», «Torsdag Kveld Fra Nydalen», «Ønskedrømmen» og «Jakten på kjærligheten» kommer også tilbake.

Det gjør også «Da damene dro» , som denne gangen tar oss med til Lofoten og bygda Laukvik.

Ingrid Bjørnov skal hylle norsk pop i "Reisen til popstjernen" på TV 2. Foto: TONE GEORGSEN

TV 2 melder oss også om sitt nye seriekonsept: I «Gatelegene» tar legene med seg sin ekspertise og sin legekoffert ut til folk på gaten.På dramafronten gleder det nok mange at den hardt plagede «Dag» , i Atle Antonsens skikkelse, har fått en ny sesong denne høsten.

«Reisen til Popstjernen» er nytt av året. Her skal Ingrid Bjørnov hylle og møte en rekke kjente artister som Sondre Lerche, Espen Lind, Nik Kershaw, Per Gessle og Maria Mena.

TV 2 minner også om oppstart på «Amatørenes aften» på TV 2 Zebra – samt «Big Brother» på TV 2 Bliss. (©NTB)