Skjerpet sikkerhet før Nobelkonserten

Politiet har skjerpet sikkerheten før kveldens Nobelkonsert etter hendelsen i Oslo rådhus i går.

Tungt bevæpnet politi tok ingen sjanser før kveldens Nobelkonsert i Oslo Spektrum.
  • Arve Henriksen

Klokken 19.30 starter årets nobelkonsert i Oslo Spektrum.

Etter hendelsen under Nobelseremonien i Oslo rådhus i går, hvor en mexicansk student kom seg forbi alle sperringer og sikkerhetsvakter, og helt frem til de to fredsprisvinnerne, tar hverken politiet eller arrangørene noen sjanser.

— Vi har skjerpet sikkerheten foran Nobelkonserten, men på hvilken måte kan jeg ikke opplyse. Det sier kommunikasjonsrådgiver Martine Laeng ved Oslo politikammer.

Gjennomgått rutinene

— I tillegg vil jeg gjenta det visepolitimester Roger Andresen uttalte tidligere i dag, at vi har gjennomgått våre rutiner og sikkerhetsprosedyrer for det videre programmet, blant annet at vi har lagt inn et ekstra kontrollelement i det videre programmet. I tillegg har vi stilt strengere krav til arrangørene, sier Laeng.

Alle som skulle inn i Oslo Spektrum nå i kveld ble grundig sjekket. Firmaet som har ansvaret for sikkerheten i Spektrum, Pro Sec, gjør ingen endringer utover det de allerede har planlagt.

Skjerpet vakthold

— Vi skjerper, men styrker ikke vaktholdet ytterligere. sier operativ leder i Pro Sec, Henning Kristiansen til NRK.

Utenfor Oslo Spektrum var det nå i kveld synlig politi, som var tungt bevæpnet. I tillegg er det iverksatte ikke-synlige sikkerhetstiltak inne i konsertarenaen.

Hvorvidt de to fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi har fått styrket vaktholdet rundt seg, ønsker ikke politiet å si noe om.

Dag Hvaring hos konsertarrangørene Eyeworks Dinamo ønsker ikke å kommentere sikkerheten, og henviser til politiet.

Queen Latifah og Steven Tyler er de to mest kjente profilene under årets Nobelkonsert.

13 artister

Det er til sammen 13 artistene som skal delta på Nobels fredspriskonsert,som skal ledes av Queen Latifah. I tillegg til mye fokus på de enkelte artistene er det likevel de to prisvinnerne som vil få mest oppmerksomhet. Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi vil komme frem på scenen to ganger, og arrangørene har i tillegg hentet inn artister fra deres respektive hjemland India og Pakistan.

Les også:

Les også

Nobel-demonstrant kan bli fengslet inntil han blir sendt hjem

Les også: