Jay-Z får kjøpe Wimp/Tidal

Småaksjonærene har gitt opp kampen mot salget av eierselskapet Aspiro.

afp000636683-nto73X2IaL.jpg

Aksjonærene i svenske Aspiro, der mediekonsernet Schibsted eier 76 prosent, har frist til onsdag klokken 17.00 for å godta budet på strømmetjenesten Wimp/Tidal.

Det er imidlertid allerede klart at salget høyst sannsynlig vil bli gjennomført.

Verdsatt til nesten en halv milliard

Budet fra den amerikanske hiphoperen og bransjemogulen Jay-Z og hans selskap Project Panther Bidco var på 1,05 svenske kroner pr. aksje i Aspiro, til sammen 464 millioner kroner, men en gruppe med småaksjonærer gikk sammen for å stoppe salget. De mente budet var for lavt.

Tirsdag snudde gruppen som kalte seg Aktieägarföreningen Aspiro Aktiekraft .

— Vi har sammen med de store aksjonærene avgjort at det er best å godta budet, skriver ledelsen av gruppen i en epost til nettstedet E24.

De oppfordrer nå andre aksjonærer til også å godta tilbudet.

Krevde over 90 prosent

Dermed tyder alt på at Jay-Z og hans selskap kommer til å få kjøpe over 90 prosent av aksjene, noe som var en forutsetning for budet.

Schibsteds selskap Streaming Media eier 76 prosent av Aspiro. Tirsdag sa også Öhman fond (3 prosent) og Swedbank Robur (2 prosent) ja til salg. Gruppen Aspiro Aktiekraft sier selv at de eier i overkant av 10 prosent av aksjene i selskapet.

Dermed blir totalen godt over kravet fra Project Panther Bidco.

Blir en mer global tjeneste

Hva som nå kommer til å skje med den norske strømmetjenesten Wimp og den internasjonale utgaven Tidal, er foreløpig uklart.

Aftenposten intervjuet redaksjonssjef Sveinung Rindal i Wimp/Tidal i forbindelse med Bylarm i forrige uke. Han var tilbakeholden med tanker om fremtiden.

— Før en avgjørelse kan jeg ikke si så mye, men all oppmerksomheten som kom etter Jay-Z' tilbud, kan si noe om mulighetene her. Tidal er uansett en mer global tjeneste enn Wimp, men tanken vår vært å fortsatt ha en norsk redaksjon som vil reflektere det vi har gjort hele tiden, sa Rindal da.

Tror på videreutvikling

Lederen for det uavhengige styret som har anbefalt salg, Fredrik Bjørland, skriver i en epost til Aftenposten at alt nå tyder på salg.

— Dersom et flertall avminoritetsaksjonærene gjør samme vurdering som det uavhengige styret og de trestørste aksjonærene, tyder det på att salget vil gjennomføres. I dag er sistefrist for aksept og Project Panther vil senest 16. mars bekrefte om betingelseneved budet er innfridd, og om de vil gjennomføre transaksjonen. Det vil i så fallfølge en prosess med oppgjør og avnotering så snart som mulig etter dette, skriver Bjørland.

Han tror strømmetjenesten nå vil utvikles videre.

— Jeg vil ikke spekulere for mye ihvilke strategiske grep de nye eierne vil gjøre, men de har hele tidensignalisert at de ser på Wimp/Tidal som en attraktiv plattform for en globalsatsing, og ønsker å bruke kapital, ressurser og nettverk på å utvikleWimp/Tidal videre. Vår vurdering er at dette gir bedre forutsetninger forselskapets vekststrategi enn dagens eierstruktur på børs, skriver Fredrik Bjørland.