«Koht vil leve» er årets radiodokumentar

Christine Kohts kamp mot kreften danket ut fire NRK-dokumentarer i Norges største radioprisutdeling, Radio Prix, fredag kveld.

Christine Koht (52) har kreft. Kampen mot kreften er blitt til en prisvinnende podkast for A-magasinet.
  • Carl Alfred Dahl
    Carl Alfred Dahl

Podkasten «Koht vil leve» var nominert sammen med fire dokumentarer fra NRK. De andre nominerte er «Agentdrapet på Lillehammer», «Familiene på Orderud», «Hvem er Ståle» og «Elefanten».

Den prisvinnende podkasten er laget av Joachim Førsund i Monster, for A-magasinet. Totalt har podkasten hatt mer enn 1.1 millioner avspillinger.

– Denne prisen går først og fremst til Christine Koht og hennes nærmeste hjelpere, som valgte å invitere oss inn da sykdommen brått rammet. Den er laget med et stort hjerte og klart hode, og all honnør til Joachim Førsund og gjengen i Monster som lagde denne sammen med oss. Når Christine er frisk igjen, ønsker vi å få henne på øret igjen og følge henne videre, sier Lillian Vambheim, redaktør i A-magasinet.

Podkasten kan du lytte til på de fleste plattformer eller på Aftenpostens nettsider.

Podkasten «Forklart» fra Aftenposten var nominert i kategorien Årets aktuelle program. Denne prisen gikk til NRK-podkasten «Krig og fred».

P3Morgen vant pris for Årets radionavn for fjerde gang, ifølge Medier24.no, mens årets radiokanal ble Radio Vinyl.

Andreas Reitan fra Nea Radio mottok Årets hederspris, ifølge Medier24.no.