Sirkus Eliassen lover slagersirkus

I fjor sto de bak årets mest spilte låt. Nå ønsker brødreduoen Sirkus Eliassen å bergta publikum på nytt, denne gangen i Melodi Grand Prix.

Brødreduoen Sirkus Eliassen er MGP-debutanter. Nå står de på scenen i Larvik lørdag.

Magnus og lillebror Erik Eliassen fra Bodø har aldri utgitt en fysisk CD eller vinylplate.

Likevel ble 2012 et svært suksessrikt år for duoen, som har gitt ut seks digitale singler. Brødreparets store fjorårs hit, «Æ vil bare dans» ble solgt og strømmet over 100.000 ganger og endte dermed på topp hos strømmetjenesten Wimp. På toppen av dette kom over 100 spillejobber.

Lørdag er brødrene, som kun har eksistert som duo i halvannet år, klare for Melodi Grand Prix i den siste av årets tre delfinaler.

— Vi har hatt dette låtkonseptet liggende veldig lenge, og vi følte det passet veldig godt inn i MGP. Men vi hadde ikke tenkt dette skulle skje i år, men så ble vi spurt om å delta. For oss er dette en gyllen mulighet til å ha det gøy, sier Magnus Eliassen.

Glede

Og gøy er et stikkord i beskrivelsen av Sirkus Eliassen, som legger mye vekt på at humor og glede både i musikken og på scenen.

— Målet med hele Sirkus Eliassen-ideen er at det skal være litt sirkus, fordi vi kan gjøre hva vi vil. Det er veldig løssluppent, det handler utelukkende om å ha det morsomt, sier Erik Eliassen.

Slik gikk de to forrige delfinalene:

Det hele startet i 2010, etter at lillebror Erik kom hjem fra Jamaica med to låter spilt inn i Kingston i bagasjen. En av disse var spilt inn sammen med Roydel «Congo Ashanti» Johnson fra reggae-gruppen The Congos . Hjemme ventet storebror Magnus, som har en årelang karriere som låtskriver og visesanger.

— Erik kom hjem med noen låter som han hadde skrevet på norsk, men som var i samme gate som folk på Jamaica oppfatter som helt normalt. Jeg syntes det var ren og skjær galskap, men etter hvert begynte vi å spinne videre på dette. Det handler om å formidle glede, sier Magnus Eliassen, som står for det meste av syngingen, komponering og produsering av låtene. Lillebror står først og fremst for rappingen.

Latino

MGP-bidraget er en latinopreget danselåt, hvor de også blander både nordnorsk og engelsk. Selv håper de at låten blir en ny hit hos norske og europeiske fans på linje med fjorårets låtsuksesser.

Les også

MGP-oppstarten virker høyst lovende

— Vi har begge vært mye på reise, blant annet i Sør-Amerika, og mye av inspirasjonen til denne låten er hentet derfra. Men vi har et veldig avslappet forhold til denne konkurransebiten, musikk er smak og behag. Det viktigste er å få vist seg frem, sier Magnus Eliassen.De hevder at suksessen ikke har gått dem til hodet. Magnus Eliassen bor fortsatt i kollektiv sammen med to kompiser i Bodø, mens lillebror Erik bor hjemme hos foreldrene.

— Suksessen i fjor førte først og fremst til at vi ble veldig opptatt. Vi har mye mindre tid, men vi føler vi fortsatt er de samme personene. Vi forsøker ikke å ta av på noe vis, sier storebror Magnus.

På scenen i Larvik lørdag stiller de, selvsagt, i sine karakteristiske motorsykkeldrakter.

— De fikk vi låne av faren til min tidligere kjæreste til den første videoen vår. Så har vi fortsatt å bruke dem, vi trer inn i en slags rolle, sier Erik Eliassen.

— Dessuten er det veldig miljøvennlig, vi slipper å kjøpe nye klær hver gang vi skal på scenen. Vi slipper å ta disse valgene hva vi skal ha på oss, sier storebror Eliassen.

Lucky Lips er det første Bluesgrassbandet som deltar i Melodi Grand Prix. Fv: Erlend Støylen Hølland, Pål Emil Berg, Malin Pettersen, Stian Jørgen Sveen og Even Reinsfelt Krogh.
«Anina», alias Anine Stang fra Oslo, livnærer seg som låtskriver og artist i Stockholm. Nå stiller hun i MGP med selvlaget låt.