Justisministerens samboer politianmelder teater

Justisminister Tor Mikkel Waras samboer anmelder Black Box Teater i Oslo for å ha filmet huset deres til forestillingen «Ways of Seeing».

Ordet «Rasist» ble tagget på en bil og på huset og til justisminister Tor Mikkel Wara. Wara knyttet hendelsen til en teaterforestilling. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Samboeren Laila Anita Bertheussen bekrefter overfor VG at hun leverte anmeldelsen 18. desember. Teateret skal ifølge avisen være anmeldt for hensynsløs adferd, krenkelse av privatlivets fred og ulovlig bruk av fast eiendom.

Oslo politidistrikt bekrefter at de har fått inn anmeldelsen.

Bakgrunnen er teaterstykket Ways of Seeing, som ble fremført i slutten av november. I stykket omtales navngitte politikere, og det vises filmede innslag av blant annet husene til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og stortingsrepresentant og partikollega Christian Tybring-Gjedde.

6. desember ble huset og bilen til Tor Mikkel Wara tagget med ordet rasist og tegning av et hakekors. I tillegg hang en hyssing ut av bensintanken på bilen hans. Tybring-Gjedde sa da at det var nærliggende å tro at dette kunne knyttes til teaterforestillingen.

Teaterets kommunikasjonssjef Sara Wegge sier de først vil kommentere saken når de har fått den fullstendige anmeldelsen av politiet.