Kultur

Dette er de eksklusive lanseringsspillene til Xbox One

Xbox One frister med flere eksklusive actionopplevelser når den lanseres i Norge denne uken.

 • Jon Cato Lorentzen
  Jon Cato Lorentzen
  spillanmelder

KOMMENTAR:

Les også

Oppoverbakke for Xbox One


Xbox One og Playstation 4 er teknisk sett relativt identiske.

Det er dermed de konsolleksklusive spillene som skiller de to maskinene fra hverandre. Xbox One-kunder kan blant annet prøve seg som racerbilsjåfør, zombiedreper, centurion i den romerske hæren og dyrepasser i de eksklusive lanseringsspillene til Xbox One.

Ryse: Son of Rome

Ryse Cover.jpg

Alder: 18+

Karakter: 3

Den tyske utvikleren Crytek er kjent for fantastisk grafikk i spillene sine og Ryse: Son of Rome er intet unntak. Her er vi en centurion fra Roma på hevntokt etter at barbarer fra de engelske øyer har drept familien hans.

Omgivelsene er vakre, enten man befinner seg i oldtidsgatene i Roma eller ute i skog og mark. Dessverre blir det lite tid til å nyte omgivelsene, en konstant strøm av fiender skal bekjempes med sverd og skjold. Armer og bein hakkes av i sakte film, de brutale handlingene overskygger etter hvert det meste.

Kampsystemet er enkelt å lære men har dessverre ikke den nødvendige dybden under overflaten som gjør det tilfredsstillende å mestre. Dermed ender man opp med å ønske at man kunne brukt mer tid på å utforske og mindre tid på å hogge lemmer av fiender.

Forza Motorsport 5

Forza 5 Cover.jpg

Alder: 3+

Karakter: 4

Forza -serien er Microsofts versjon av Gran Turismo -serien på Playstation-konsollene. Realistisk gjenskapte biler som skal kjøre om kapp på veier og baner hentet fra virkeligheten.

Grafikken er vakker men livløs. De glinsende metallbilene gasser og bremser seg av gårde på flate og kjedelige baner fra virkeligheten som de fleste bilentusiaster har kjørt hundre ganger før. Det er flott presentert og kjørefølelsen er god men spillet mangler lekenhet og variasjon.

Top Gear -programlederne fra TV er leid inn for å gi spillet et autentisk stempel og det er ingen tvil om at kjøremotoren er god. Den trenger bare litt mer livlige, varierte og engasjerende rammer så snakker vi om et racingspill i toppklasse.

Dead Rising 3

Dead Rising 3 Cover.jpg

Alder: 18+

Karakter: 4

Dead Rising-serien har vært en tidvis herlig harsellering med zombie-sjangeren. Dead Rising 3 er intet unntak. Nok en gang er vi omringet av blodtørstige vandøde mennesker i en amerikansk storby.

Spillet beholder den sorte humoren og de absurde våpenkombinasjonene fra tidligere spill. I tillegg har spillflyten blitt hakket bedre. Det er en fryd å løpe mellom hundrevis av zombier mens man plukker opp gjenstander, bygger våpen og slår og denger seg frem der det blir for trangt.

Den B-film-aktige historien underholder og selv om spillet av og til glipper litt på det tekniske er det mye moro å hente i Dead Rising 3 for alle som fortsatt er fascinert av zombiespill.

Zoo Tycoon

Zoo Tycoon Cover.jpg

Alder: 3+

Karakter: 3

Som en motpol til zombieslakt, centurion-kamper og bilkjøring finner vi Zoo Tycoon , et spill der man får sjansen til å lage og styre sin egen zoologiske have.

Dette er en lettbeint simulator der mye av gleden kommer av å kunne besøke parken man bygger og se dyrene på nært hold. Dyremodellene er strålende og barna ler høyt når de får lov til å mate dyrene — gjerne ved bruk av bevegelsessensoren Kinect.

Men spillet er dessverre alt for overfladisk og lettbeint. Når man har lekt med alle dyrene er det lite å finne på i Zoo Tycoon . Mangelen på konkrete oppgaver eller utfordringer gir spillet kort levetid.

Les mer om

 1. Anmeldelse

Relevante artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Vi har testet nye PS5 og nye Xbox: Her er vinneren av høstens gamingduell

 2. KULTUR
  Publisert:

  Olive Kitteridge: Skuespill blir ikke bedre enn dette

 3. KULTUR
  Publisert:

  Gnistrende skuespillerprestasjoner i «Bloodline»

 4. KULTUR
  Publisert:

  Marvel's Daredevil byr på en superhelt som kan underholde både nerder og nybegynnere.

 5. KULTUR
  Publisert:

  «Jeg tagget ned en moské, you niggabitch!»

 6. KULTUR
  Publisert:

  «Kan kammermusikk bli en ny motkultur?»