Kultur

Keeper'n til Liverpool fikk pris i Berlin

Den norske filmen Keeper'n til Liverpool ble i dag tildelt Krystallbjørnen på filmfestivalen i Berlin.

Ask van der Hagen spiller Jo, en 13-åring som er overbevist om at livet er livsfarlig og at søte jenter er noe man helst bør unngå - i alle fall inntil en ny jente begynner i klassen.
  • Kjersti Nipen
    Kjersti Nipen
    Journalist

Keeper’n til Liverpool ble av barnejuryen kåret til beste film i Generation Kplus-konkurransen i Berlin i dag. Totalt konkurrerte 13 spillefilmer, valgt ut blant over 1200 innsendte bidrag.

Fantasifull

«Vi ble imponert av denne fantasifulle og trygge historien om en gutt uten selvtillit, som sliter seg gjennom ungdomstiden på jakt etter kjærlighet og mot. Med en flott kombinasjon av fint spill, god humor og morsomme drømmesekvenser holdt denne filmen juryen og publikum fast i sitt grep», uttaler barnejuryen som tildelte den norske barne— og ungdomsfilmen Krystallbjørnen.

Juryen besto av elleve barn i alderen 7 til 14 år fra Berlin-området.

Den voksne, internasjonale juryen i Generation-programmet ga også hederlig omtale til regissør Arild Andersens film om Jo, en veldig smart, men ganske engstelig 13-åring som forelsker seg hodestups i den nye jenta i klassen.

Norge sterkt representert

Norge har i år hatt fem filmer representert i Generation-programmet, som er Berlinalens egen seksjon med filmer for barn og ungdom. Jørgen + Anne = sant åpnet programmet, i tillegg ble Knerten gifter seg, Keeper’n til Liverpool og kortfilmene Jenny og Det siste norske trollet vist i programmet.

Les også

Hollywood vil ha henne

Representert i Berlin var også Ole Giæver med sin spillefilmdebut Fjellet , vist i Panorama-seksjonen.

— Vil føre til salg

–Berlin filmfestival er en av verdens største filmfestivaler, og den viktigste arenaen for barnefilm. Det er en stor bragd bare det å bli invitert blant flere tusen påmeldte filmer fra hele verden. At juryen nå også vet å sette pris på Keeper’n til Liverpool vil føre til ekstra internasjonal oppmerksomhet rundt filmen, og føre til både salg og flere festivalinvitasjoner fremover, uttaler utenlandsansvarlig for spillefilm ved Norsk filminstitutt, Stine Oppegaard, i en pressemelding.