Kultur

Nye sikkerhetskrav til Rybak-arrangører

Konsertarrangører som har booket Alexander Rybak må belage seg på å kalle inn ekstra sikkerhetsmannskaper.

Rybak-hysteriet fører til skjerpede krav til konsertarrangører. ROLF ØHMAN

 • Arve Henriksen
  Journalist

Det blir ikke mye tid til hvile for Alexander Rybak etter at han vant finalen i Melodi Grand Prix lørdag kveld. Allerede i morgen kveld står han på scenen i Tønsberg i forbindelse med Tønsbergmessen. Deretter er det Brekkeparken i Skien som står for tur.

Aftenposten.no følger hans første opptreden etter Grand Prix i morgen.

Dette er arrangører som hadde booket Rybak lenge før han vant lørdagens finale. Flere av avtalene er att på til inngått før han også vant den norske finalen. Felles for alle disse er at de nå må belage seg på å hente inn langt flere sikkerhetsfolk enn de ellers hadde trengt.

Ekstra vakter

Kaoset som oppsto da Alexander Rybak og den norske Grand Prix-delegasjonen ankom Gardermoen søndag kveld viste at 23-åringen nå nærmest er fritt vilt, og at alle vil oppleve den unge stjernen. Og da gjelder det å sette sikkerheten i høysete.

–Vi er nå i dialog med alle arrangørene, hvor vi gjennomgår sikkerhetsopplegget. Noen arrangører er vant til å håndtere store folkemengder, mens det er andre som trenger mer informasjon om hvordan de skal håndtere en slik situasjon, sier daglig leder i Bpop Management, John Eivind Meland. Etter at NRK slapp taket i unge Rybak, er det nå Meland og hans stab som nå har overtatt ansvaret for GP-vinneren.

–Det er ingen bestemt mal, dette vurderes forskjellig fra sted til sted, men det er klart at mange nå er nødt til å hente inn ekstra sikkerhetsvakter. Vi samarbeider derfor sikkerhetsfirmaet Pro Sec, som samarbeider med de konsertstedene som har behov for bistand, sier han.

Meland ønsker ikke å oppgi hva den enkelte arrangør må betale for en Rybak-konsert, men innrømmer at markedsverdien har økt etter lørdagens seier.

— Hatt flaks

–Det ingen tvil om at de som var tidlig ute har spart penger, og de har også hatt flaks. Det er nemlig lite rom for nye konserter ut over de som allerede er booket. Vi skal jo i tillegg ut av landet for å promotere den nye platen hans, sier Meland.

 1. juni er det klart for Byfesten i Lillestrøm, hvor Rybak er booket. Normalt samler en konsert på torget i Lillestrøm mellom fem-seks tusen tilskuere. Etter seieren i Moskva regner arrangørene med at interessen for å få høre Norges tredje GP-vinner blir enorm.

Derfor blir konserten trolig flyttet til en langt større arena, samtidig som det jobbes med å styrke sikkerhetsopplegget. Dermed kan det også bli aktuelt å ta betalt for denne konserten, som opprinnelig var tenkt som en gratiskonsert.

 1. Les også

  Alexander topper hitlistene

 2. Les også

  Alex-kaos i rødt, hvitt og blått

 3. Les også

  Nå begynner eventyret

 4. Les også

  Se alle Melodi Grand Prix-videoene

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Nå starter hardkjøret for Rybak

 2. KULTUR

  NRK med et av tidenes MGP-heat

 3. KULTUR

  Abid Q. Raja mener Norge har råd til å vinne Eurovision

 4. A-MAGASINET

  Andre kaller det depresjon eller motløshet. Selv kaller Alexander Rybak det tankekjør.

 5. KULTUR

  Seiersgjengen fra 2009 tror på ny Rybaksuksess

 6. KULTUR

  Uvanlig skjelven Rybak etter MGP-seieren: – Jeg klarer ikke helt å tro på dette