Legger ned papirutgaven av Det Nye

Direktør for Ung i Egmont, Martine Lunder Brenne, sier det er for tidlig å si om merkevaren Det Nye får leve videre digitalt.

Martine Lunder Brenne

(Medier24): Egmont legger ned papirutgaven av kvinnemagasinet Det Nye, skriver de i en pressemelding.

Martine Lunder Brenne er direktør for virksomhetsområde Ung i Egmont og ansvarlig redaktør for Det Nye. Hun sier det er vemodig å legge ned printutgaven av magasinet som har røtter tilbake til 1950-tallet.

– Det Nyes opplag er gått ned, særlig siden 2005. Det viser, ikke så veldig overraskende, at unge kvinner lever livet sitt på andre plattformer enn print, sier hun til Medier24.

Usikker fremtid for merkevaren

– Kommer merkevaren Det Nye til å leve videre?

– Det er for tidlig å si. Det jeg kan si helt sikkert, er at den ikke skal leve videre på print, sier Brenne.

Hun understreker at dette er hard prioritering fra Egmonts side. Tidligere i høst ble det klart at de kutter i antallet årsverk, og at konsernet har lagt en ny strategi for digital vekst.

– En av våre viktigste digitale satsinger allerede er klikk.no – der har vi nummer 2-posisjon sammen med TV 2. Vi kommer til å ha stort fokus på å videreutvikle klikk.no og blogg.no. I tillegg jobber vi aktivt med å forvalte foraene våre på en best mulig måte, inkludert kvinneguiden.no som mange kjenner, sier hun.

Brenne er også opptatt av at man tidligere har gjort digitale grep rundt Det Nye, og at en av deres digitale satsinger la grunnlaget for byrået Egmont People. Byrået har i dag influensere som blant andre Jørgine «Funkygine» Vasstrand i stallen.

Mister ikke jobben

Brenne understreker at ingen ansatte mister jobben som direkte konsekvens av nedleggelsen.

– Nesten alt innhold på Det Nye har vært innkjøpt, så akkurat nå er det nesten ikke folk som jobber direkte med Det Nye på print. Det er bevisst fra vår side, ettersom vi har gjort en kontinuerlig vurdering av merkevaren denne høsten, sier hun.

Les også: