Hør Oslo-Filharmoniens musikere i isolasjon spille et spesialskrevet verk

Den digitale konsertserien Mellomspill – veien tilbake i Oslo Konserthus kan du både se og høre på Aftenposten.no.

Fra 22. april spiller orkesteret den digitale konsertserien Mellomspill – veien tilbake i Oslo Konserthus. På Aftenposten.no vil du i tiden fremover kunne oppleve disse konsertene live.

Først ut blir urfremføring onsdag 22. april kl. 20.00 av et verk spesialskrevet for hundre musikere i isolasjon, Pandemic av den georgiske komponisten Koka Nikoladze.

Torsdag 23. april kl. 20 går Elise Båtnes inn på podiet og blir den første musikeren til å spille live i den nye konsertserien. De digitale konsertene strømmes gratis fra Oslo Konserthus.

«Pandemic» av den georgiske komponisten Koka Nikoladze er et verk spesialskrevet for hundre musikere i isolasjon.

Orkesteret måtte kaste om på jubileumsplanene

Midt i 100-årsjubileet har orkesteret måttet kaste om på alt. De siste ukene har musikere over hele verden søkt nye måter å samarbeide og kommunisere med publikum på. Kjente og ukjente verk er blitt spilt inn på kreative måter.

– Det oppsto jo en slags ny sjanger da hele orkesterverdenen lukket ned, og musikerne begynte å formidle fra sine hjem, sier direktør Ingrid Røynesdal i Oslo-Filharmonien.

– Krisetid er krevende, men åpner også noen muligheter. Mellomspill forteller om veien tilbake til et fullt podium og et fullt konserthus, og konsertene blir gratis. Det er vårt bidrag i en krevende tid for hele samfunnet.

Hun lover et variert program. Verdensstjernen Lise Davidsen har flyttet til Oslo og synger Grieg og Heitor Villa-Lobos torsdag 30. april.